Telegram support Whatsapp support
انگشتر
انگشتر

آیا .حتما باید انگشتر را در دست راست گذاشت؟

آیا .حتما باید انگشتر را در دست راست گذاشت؟

انگشتر
.پرسش
شخصی به من گفت که بهتر است انگشترم .را در دست راست بگذارم، ولی در فرهنگ آمریکایی .انگشتری که در دست چپ باشد، نشانه متأهل بودن .یک شخص است. من نیز به این علت در .دست چپم می گذارم. در این مورد باید چه .کار کنم؟
پاسخ اجمالی
یکی از سنت .های پیامبر (ص) و ائمه (ع) .انگشتر به دست کردن بوده که در روایات ما اشاره .هایی در مورد جنس، شکل و طرح روی آن .وجود دارد. علاوه بر اینها توصیه شده است که .بهتر است انگشتر در دست راست باشد. تمام احکامی .که اسلام در باره گذاشتن انگشتر بیان کرده است جنبه .استحبابی دارد و تنها مردان از گذاشتن انگشتر طلا (.و سایر زیور آلاتی که از جنس طلا می باشند.) به صورت الزامی نهی شده اند. بنابراین اگر .از جهت عرف جامعه باید حلقه ازدواج را در دست .چپ داشته باشید از جهت شرع این کار اشکالی ندارد .و می توانید حلقه ازدواج را در انگشت دست چپ .داشته باشید.
پاسخ تفصیلی
انگشتر به دست .کردن سنتی پسندیده است که همواره مورد توجه پیامبر(.ص) و ائمه (ع) بوده است و .روایات بسیاری در بیان جنس نگین و حلقه آن، .طرح روی آن و نحوه و کیفیت گذاشتن آن وجود .دارد. مثلاً به نگین عقیق توصیه و باعث برکت .و ایمنی از بلاها خوانده شده است[۱] .و در مورد حلقه آن به حلقه های نقره ای .سفارش شده است. در باره طرح روی آن به .ذکر هایی با مضامین عالی مثل «الله الملک» .(خداست که پادشاه است)[۲]یا «.محمد نبی الله و علی ولی الله»[۳] .توصیه شده است. همچنین به گذاشتن آن در انگشتان .دست راست بسیار توصیه شده و یکی از نشانه های .شیعه بودن شمرده شده است. در روایاتی به نقل .از امام موسی کاظم (ع) آمده: «… .حضرت علی(ع) در دست راست انگشتری می .کرد، چون او بعد از رسول الله(ص.) امام اصحاب یمین بوده … و این علامت شیعیان .ما است …»[۴] یعنی در دست راست کردن .انگشتر به تبعیت از امیر المومنین (ع) و .پیامبر (ص) است. به این ترتیب که .پیامبر (ص) و حضرت علی (ع)، .امام اصحاب یمین هستند. و در دست راست کردن .انگشتر ایشان نماد و نشان دهنده این مطلب است و .شیعیان برای اتحاد و تمسک به روش امامان خود از .این روش تبعیت کنند.
البته باید توجه داشت .که همه توصیه ها و فضیلت های بیان شده در .باب گذاشتن انگشتر آن هم در دست راست، استحبابی .هستند؛ یعنی الزامی در آنها نیست. در بعضی .از روایات، مواردی غیر آنچه در بالا گفته شد.، مجاز دانسته شده است؛ مثلاً طبق روایتی از .امام صادق (ع) انگشتری از پیامبر اکرم (.ص) را بدون نگین معرفی کرده و فرموده اند.: «انگشتر رسول الله (ص) از نقره .بود و نگین نداشت».[۵] یا در مورد .این که در چه دستی باشد. در روایاتی از .امام موسی کاظم (ع) درباره این که در .دست راست باشد، سوال شده، حضرت جواب داده .اند: «اگر خواستی در دست راست و اگر .خواستی در دست چپ».[۶] پس اگر عرفاً .لازم باشد که حلقه ازدواج در دست چپ باشد، .این کار اشکالی ندارد، ولی چه بهتر که انگشتر .عقیقی هم در دست راست خود، به نشانه شیعه .بودن و برای بهره مندی از دیگر ثواب ها وفوائد .آن داشته باشیم.
البته باید توجه داشت که .پوشیدن زیور آلات طلا و از جمله انگشتر طلا برای .مردان حرام است.[۷] ________________________________________.
[۱] وسایل الشیعه، ج ۵، .ص ۹۱٫
[۲] همان، ص .۹۳٫
[۳] همان، ص ۹۱٫٫
[۴] همان، ص ۸۲٫٫
[۵] همان، ص ۷۷٫
.[۶] همان، ص ۷۹٫
[.۷] نک: توضیح المسائل مراجع ، ج ۱٫، ص ۴۸۲٫

اشتراک گذاری مطلب
۱ ستاره۲ستاره۳ ستاره۴ ستاره۵ ستاره (2 امتیاز, میانگین: 3٫50 از 5)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − هجده =

محصولات مرتبط در فروشگاه