Telegram support Whatsapp support
معادن زمرد افغانستان رتبه دوم جهان
معادن زمرد افغانستان

معادن زمرد افغانستان رتبه دوم جهان

کشور افغانستان از این توانایی برخوردار است تا به دومین منبع تولید زمرد، دومین سنگ گرانبها پس از الماس، در جهان تبدیل شود.زمرد افغانستان دومین در جهان است.

زمرد افغانستان

یک غرش از اثر انفجار در معدن کوه های هندوکش به صدا در آمد. این صدا در عمق شصت متری سوراخی طنین افگند که «احمد جاوید» 22 ساله برای استخراج زمرد سبز در نزیکی خنج، یک قریه از ولایت پنجشیر افغانستان در آن مشغول بکار است.

زمرد افغانستان

در حالیکه سایر افغان ها به کشت مواد مخدر و شاهدانه برای زندگی شان رو آورده اند، اهالی پنجشیر که زمین محدود برای برزگری دارند، کوشیده اند، توسط استخراج زمرد از سنگ های کوه های دره پنجشیر از فقر بیرون شوند.

دره پنجشیر معدن زمرد افغانستان:

معادن زمرد افغانستان در دره پنجشیر و در دل کوه های هندوکش در 100 کیلومتری شمال شرق کابل، در ارتفاع 3 تا 4 هزار متری زمین قرار دارند و تنها با پای پیاده می توان به آنها دسترسی داشت.

زمرد افغانستان

در دره پنجشیر تا اکنون 172 معدن سنگ زمرد، دومین سنگ گرانبها پس از الماس وجود دارد که برای اولین بار در سال 1970 توسط یک زمین شناسی روس کشف شدند.

صبح روز بعد احمد جاوید بیل و سکنه زده و سنگ های فروریخته را با دست کنار زدند. همانطور آنها یک رگهً را تعقیب کردند که امیدوار بودند، آنها را به سنگ سبزی که می جستند، رهنمایی کند. این بار آنها بدون نتیجه ماندند. نومید ولی بدون اینکه از پا بنشینند، معدن چینان از سراشیبی سنگی که بطرف کلبه آنها منتهی می شد، پائین شدند.

زمانیکه طالبان در سال 2001 در افغانستان سقوط کردند، جاوید مصروف حفظ قران در یک مدرسهٌ محلی بود و درمعدن هم کار می کرد. او که خسته از معدن کاری در شش سال اخیر بود، خواست کشور را قانونی یا غیر از ان ترک کند تا یک زندگی خوبتر را بیابد. اما خانواده مانع وی شدند.

قیمت زمرد در افغانستان توسط راه ها نسبت به نوت های کاغذی سنجیده می شود. «برهان امین» 56 ساله شریک جاوید که سال ها معدن کاوی نیروی کاری او را تحلیل برد بود، اکنون به عوض مصروف شدن به کار شاقهٌ سنگ کاوی، برای همکاران خود که از خاک پوشیده بودند، برنج، نان، گوشت و چای آماده می کرد. با وجود کار سبک گاهی او احساس مریضی شدید می کرد. او گفت: من اکثراً مریض هستم.

در حال حاضر، کشورهای برازیل، زمبابوی، زامبیا و کلمبیا بیشترین معادن زمرد را در اختیار دارند و تولیدات شان در سطح جهانی است و مجموع درآمدهایشان از همین جواهر به ارزش 14 میلیارد دالر است، در مقابل افغانستان سالانه به ارزش 50 میلیون دالر زمرد پنجشیر را می فروشد و بخش زیاد این سنگ قیمتی غیر قانونی فروش می شود.
آنچه زمرد افغانستان را غیر معمول می سازد، شفافیت بسیار خوب آن است. اغلب زمردها حتی زمردهای با کیفیت، دارای ترک های سطحی هستند، ولی زمرد افغانی معمولاً به طور فوق العاده ای تمیز است و با وجود اندازه کوچک از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

برخلاف اینکه افغانستان یک کشور فقیر پنداشته می شود، خزانه بزرگی از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی دارد. در واقع افغانستان یکی از قدیمی ترین مناطق استخراج معدن در جهان بشمار رفته که پیشینه تاریخی آن به شش هزار و پنج صد سال می رسد.

از آغاز عصر حجر، سنگ لاجورد در هندوکش استخراج می شد که در امتداد مسیر تجارت کهن به بین النهرین، مصر و هندوستان انتقال می یافت. منابع سنگ های قیمتی افغانستان عمدتا شامل زمرد، لعل و یاقوت کبود، لاجورد، تورمالین، یاقوت زرد، گارنیت، فلورایت و غیره سنگ های نیمه قیمتی اند.

از جمله این سنگ ها چهار نوع آن شهرت بیشتری دارند، یعنی زمرد در پنجشیر، یاقوت و انواع مختلف یاقوت کبود در جگدلک کابل، لاجورد در بدخشان و بعضی از سنگ های نیمه قیمتی مانند تورمالین، اکوامرین و بریلیوم در نورستان.

بر اساس گزارش بانک جهانی، مجموع ارزش این سنگ ها حدود سه میلیون دلار آمریکایی در سال تخمین شده که از آن جمله دو میلیون آن سهم زمرد پنجشیر و بقیه سهم لاجورد بدخشان و سنگهای قیمتی نورستان و جکدلگ می شود.

گزارش برنامه توسعه سازمان ملل متحد نیز نشان می دهد که سنگ های قیمتی افغانستان دارای ارزش مجموعی سالانه پنج میلیون دلار است و این ارزش می تواند، بعد از استفاده فنی و روش های مناسب استخراج به مرز صد و شصت میلیون دلار در سال افزایش یابد.

 

 

اشتراک گذاری مطلب
۱ ستاره۲ستاره۳ ستاره۴ ستاره۵ ستاره (1 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج − یک =

محصولات مرتبط در فروشگاه