ُشرف الشمس   سنگ درمانی  

مقایسه جواهرات با یکدیگر

حداکثر 4 محصول

انجام مقایسه

دستبند چند جواهر فیروزه نیشابوری و عقیق زنانه رودیوم _کد:۱۵۵۴۲

دستبند چند جواهر فیروزه نیشابوری و عقیق زنانه رودیوم

نقره 925 عیار - دستبند با نگین های فیروزه نیشابوری، عقیق قرمز، عقیق سبز، عقیق زرد، عقیق سیاه و در خوشرنگ - دستبند با نگین های چشمگیر و خوشرنگ - با خرید این سبک کار از خواص انواع نگین های آن بهره مند شوید - نگین های ریز به سبک میکروستینگ روی دستبند کار شده است - دستبندی زیبا برای تمامی سنین - نگین های دستبند با تراش دامله - دستبند با نگین های معدنی و اصل - روکش رودیوم - وزن: حدود 13 گرم - سری: 970222/46 تصاویر بیشتر

کد جواهر :

15542



دستبند چند جواهر فیروزه نیشابوری و عقیق زنانه رودیوم _کد:15542
دستبند چند جواهر فیروزه نیشابوری و عقیق زنانه رودیوم _کد:15542
دستبند چند جواهر فیروزه نیشابوری و عقیق زنانه رودیوم _کد:15542
دستبند چند جواهر فیروزه نیشابوری و عقیق زنانه رودیوم _کد:15542

کد جواهر :

15542


  • نام

    دستبند چند جواهر فیروزه نیشابوری و عقیق زنانه رودیوم _کد:15542

  • مناسب برای

    مناسب برای: خانم ها

  • کد دستبند

    15542

  • جنس

    نقره 925 عیار

  • روکش

    رودیوم

  • اصالت نگین

    معدنی اصلی

  • نوع تراش

    دامله

  • وزن تقریبی

    13 گرم

  • کیفیت نگین

                        

  • سری

    970222/46 S:0

فیروزه

فیروزه

نام انگلیسی: (TURQUOISE)

سختی فیروزه (6-5) می باشد.

فیروزه به رنگ های آبی - آبی مایل به سبز - سبز یافت می شود.

فیروزه در مناطق زیادی یافت می شود مانند آمریکا - مصر - ایران و... که بهترین نوع فیروزه جهان فیروزه نیشابوری می باشد.

فیروزه در 2 نوع صاف (عجمی) و رگه دار (شجری) یافت می شود.

ماده رنگی فیروزه مربوط به مس و آهن است. فیروزه سنگی زنده است. مواد شیمیایی چربی ها، اسید ها و... باعث آسیب رسلندن به فیروزه می شوند.

 

آیات و روایات ائمه اطهار

آیات و روایات ائمه اطهار

از حسن بن علی بن مهران منقول است که به خدمت امام موسی کاظم(ع) رفتم در انگشت آن حضرت انگشتری دیدم که نگینش فیروزه بود و نقشش "الله الملک" بود، بسیار نظر کردم در آن انگشتر، فرمود  که چه نظر می کنی، گفتم حضرت امیر المؤمنین(ع) انگشتر فیروزه داشته است که نقشش  "الله الملک" بوده است. فرمود که آن را می شناسی؟، گفتم نه، فرمود که همان انگشتر است و این سنگی است که جبرئیل برای رسول خدا (ص) به هدیه آورد از بهشت. و آن حضرت به حضرت امیرالمؤمنین (ع) بخشید.

علی بن محمد حمیری گفت: که دختر جعفر بن محمود را خواستم و بسیار او را دوست می داشتم و فرزند از او به وجود نمی آمد، به خدمت حضرت امام علی نقی (ع) رفتم و این مطلب را عرض کردم پس تبسم نمود و فرمود که بگیر انگشتری که نگینش فیروزه باشد و بر آن نقش کن این آیه را " رب لا تذرنی فردا و انت خیر الوارثین" چنان کردم یک سال نگذشت که از آن پسری به وجود آمد.

به سند معتبر از مفضل بن عمر منقول است که گفت روزی به خدمت حضرت صادق (ع) رفتم و انگشتر فیروزه در دست داشتم فرمود که ای مفضل فیروزه سیر نور دیده های مردان و زنان مؤمنه است و دور گرداننده دردهاست از دیده های ایشان. 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر که انگشتر فیروزه در دست کند، دستش فقیر نمی شود.

رسول اكرم(صل الله علیه و آله وسلم):

هر كس فيروزه را در روز يك با ر نگاه كند پنج بار در بهشت به رويش باز مي شود.

منبع: كتاب علامه مجلسي

رسول اكرم(صل الله علیه و آله وسلم):

اولين هديه اي كه خداوند به رسول اكرم(ص) در غار حراء اعطا فرمود سنگ فيروزه بود و از طريق جبرئيل به ايشان داده شده است.

امام صادق (علیه السلام) :

فقیر نمی شود دستی که انگشتر فیروزه در آن باشد ونیز رسول خدا می فرماید خداوند دستی که درآن انگشتر فیروزه باشد را محروم بر نمی گرداند.

 

همچنین در برخی روایات آمده است:

الف) باعث بی نيازى و دورى فقر مى گردد.

ب) جهت ايجاد فرزند مؤثر است.

ج) در استجابت دعا مؤثر است.

د) عامل فتح و پيروزى است.

هـ) دور گرداننده دردها از ديدگان است.

و) موجب گشايش سينه مى گردد.

ز) قوت دل را زيادمى كند

ح) باعث برآورده شدن حاجات مى شود.

 

يكى از خادمان امام هادى (عليه السلام) از آن حضرت جهت زيارت على بن موسى الرضا اجازه سفر به سرزمين طوس گرفت. حضرت به او فرمودند: انگشترى با نگين عقيق زرد به همراه داشته باش كه بر روى آن حك شده باشد «ماشاءالله لاقوه الا بالله استغفرالله» و بر آن سوى نگين «محمد و على» حك كن.

خادم مى گويد: از نزد امام بيرون شدم و انگشترى را طبق دستور امام تهيه كردم و مجدداً براى خداحافظى به حضور امام رفتم. فرمودند: انگشترى ديگر با نگين فيروزه بايد همراهت نمايى كه در بين طوس و نيشابور شيرى با تو روبه رو مى شود و قافله را از راه رفتن بازمى دارد، به سوى آن شير رفته و انگشتر را نشانش مى دهى، به او بگومولاى من مى گويد از راه كنار برو. بعد اضافه كرد، بايد نقش روى انگشتر الملك لله و سمت ديگر آن «الملك لله الواحد القهار» باشد كه انگشتر حضرت على (عليه السلام) اين نقش را داشته است. كه آن سپرى در برابر درندگان و عامل پيروزى در جنگهاست.

منبع: حلیه المتقین، چاپ هفتم/1390، صفحات 33 تا 35

امام رضا (علیه السلام):

شخصی به امام رضا (علیه السلام ) از نداشتن فرزند شکایت می کند.

 حضرت می فرماید: انگشتر از فیروزه بگیر و بر آن بنویس «رب لا تذرنی فردا وانت خیر الوارثین »

منبع : وسائل ج5 - ص 94 الی 95

امام رضا (علیه السلام):

اولین کوههایی که اقرار به ولایت حضرت علی (علیه السلام) کردند ، کوههای فیروزه ، عقیق و یاقوت بوده است .

منبع : بحارالانوار69 - ص 42 ، وسائل 5 - ص 89

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

خداوند عالمیان می فرماید که من شرم می کنم از دستی که به دعا بسوی من بلند شود و در آن دست انگشتر فیروزه باشد و او را ناامید برگردانم.

منبع : حلیه المتقین - ص33

امام موسی کاظم (علیه السلام):

فیروزه سنگی است که جبرئیل به رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) هدیه نموده است و رسول خدا آن را به امیرمومنان علی (علیه السلام)بخشید.

 

امام موسی کاظم (علیه السلام):

روزی مردی خدمت امام کاظم علیه السلام رسید و در انگشت حضرت ، انگشتر فیروزه ای دید . در حالی که آن مرد به انگشتر خیره شده بود ، حضرت از او پرسیدند: می دانی نام این انگشتر چیست ؟ وی در پاسخ گفت : فیروزه . حضرت به او فرمود : فیروزه نام آن در زبان فارسی است ، لکن در زبان عربی به آن ظفر ( پیروزی ) می گویند.

منبع : کافی 6 - ص 472 ، وسائل 5 - ص 94 ، بحار الانوار 42 - ص 70

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام )خطاب به مفضل فرمود : دوست دارم که هر مومنی پنج انگشتر در دست کند : عقیق ، فیروزه و یاقوت و حدید صینی و دُرّ نجف . مفضل پرسید : سرورم ، خاصیت و فضیلت دست کردن انگشتر دُرّ نجف چیست ؟ حضرت فرمود : هر کس انگشتر دُرّ نجف در دست کند و نگاه به آن کند ، خداوند برای هر نگاهی که به این نگین می اندازد ، ثواب یک زیارت ( اعم از حج یا غیره ) در نامه عمل او می نویسد که اجر و ثواب آن برابر با اجر و ثواب عمل پیامبران و صالحان است و اگر رحمت خداوند بر شیعیان نبود ، قیمت هر دانه نگین درّ نجف به قدری گران می شد که کسی توانایی خرید آن را نداشت ، لکن خداوند آن را بر شیعیان ارزان قرار داده و زیاد یافت می شود تا آن که همه شیعیان بتوانند از آن بهره ببرند .

منبع : التهذیب 6 - ص 37 ، جامع الاخبار - ص 134 ، فرحه الغری - ص 86 ، وسائل الشیعه 14 - ص 403

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا علیه السلام  ضمن حدیثی در فضیلت روز غدیر فرمود : خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر ساکنان طبقات هفتگانه آسمان عرضه کرد . پس اول کسانی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) ایمان آوردند ، ساکنان طبقه هفتم آسمان بودند .خداوند ( به علت این عمل آنان ) آسمان هفتم را به عرش خودش آراست و عرش خود را در آسمان هفتم قرار داد . پس از آن ، ساکنان طبقه چهارم به ولایت امیر مومنان (علیه السلام )  اقرار کردند . خداوند آسمان چهارم را هم به بیت المعمور آراست و بیت المعمور را در آنجا قرار داد . سپس ساکنان آسمان دنیا به امامت امیرمومنان (علیه السلام ) اقرار کردند و ایمان آوردند . خداوند اسمان دنیا را به ستارگان مزین کرد و بعد طبقات دیگر آسمانها ایمان آوردند . سپس ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر زمین ( هفت طبقه زمین ) عرضه کرد .اول جایی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار نمود ، سرزمین مکه بود. پس خداوند آن را به وجود کعبه آراست. سپس سرزمین مدینه ایمان آورد ،‌پس آن سرزمین را به وجود پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آراست . سپس سرزمین کوفه به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار کرد . خداوند آن را به وجود امیر مومنان (علیه السلام ) آراست . سپس خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر کوهها عرضه کرد ، پس اولین کوه هایی که به ولایت امیر مومنان شهادت دادند سه کوه عقیق ، فیروزه و یاقوت بودند

منبع : اقبال الاعمال 2 - ص 262 ، بحار الانوار 27 - ص 262

خواص سری

خواص سری

1- قوی ترین چشم زخم (چشم نظر) محسوب می شود و از صاحبش در برابر بلایا، حوادث، بیماری و خسارت و... محافظت می کند.

"فیروزه سنگ بسیار زنده ای می باشد در صورتی که بر اثر چشم زخم فرد دچار بیماری شود اتفاق نا خوشایندی برایش در شرف وقوع باشد یا خسارتی قرار باشد به فرد برسد فیروزه عمل کرده و در برابر این اتفاقات از صاحبش محافظت می نماید و از نشانه هایش رنگ باختگی فیروزه می باشد که معمولا لک های تیره به روی فیروزه نقش می بندد و چنانچه شدت حادثه زیاد باشد فیروزه ترک بر می دارد (می شکند)"

2- فیروزه باعث افزایش رزق و روزی و رونق کسب و کار می شود.

3- فیروزه برای صاحبش خوش شانسی می آورد و شادی آور است.

4- فیروزه حامی مسافران است و در زمان مسافرت از شخص محافظت می کند.

5- فیروزه باعث موفقیت و پیروزی در کارها می باشد.

6- فیروزه باعث اعتماد به نفس می شود و جرأت لازم برای بیان استدلال­هایمان را به طور مختصر و با اطمینان خاطر در کنفرانس­ ها در ما ایجاد می­ کند.

7-  فیروزه مخصوص چاکرای گردن و گلو (چاکرای پنجم) است. 

 تاثیر فیروزه  بر روح و روان:

استفاده از انگشتر فیروزه به قلب آرامش می دهد ، خوف و وحشت را  از آدمی دور می سازد ، دشمنان را دور و آدمی را بر آنها غالب می سازد ، انسان را در مقابل حوادث برق حفاظت کرده و نمی گذارد که آدمی در آب غرق گردد ، جانوران موذی و گزنده را دور می سازد و نمی گذارد که آنها به آدمی آسیب برسانند . اول ماه جدید زمانی که به ماه نگاه کردید ، به فیروزه بنگرید ، برکت و دولت برای شخص آورده و او را بی نیاز می نماید . استفاده از آبی رنگ آن مفیدتر است. استفاده از آن در آدمی احساس محبت ، عشق ، علم و هنر را ترقی می دهد و برای ترقی در علم و هنر بسیار مفید می باشد .

برای ترقی در علم و هنر بسیار مفید می باشد . قلب و چشم را تقویت می نماید . به همراه هر کسی که باشد ، از برق گرفتگی ، غرق شدن ، نیش جانوران موذی ، نظر بد و قتل و کشته شدن در امان است و محفوظ ، با کسانی که مزاج بادی دارند موافق می باشد . فیروزه در اثر تغییرات هوا زمانی درخشنده و زمانی تار و مکدر می گردد. در اثر تغییرات روغن و مشک تیره می گردد.

خواص درمانی

خواص درمانی

1- فیروزه تقویت کننده ی قلب، دستگاه تنفسي، چشم ها، گردش خون، گلو، معده، كبد می باشد.

2- فیروزه به عوارض عملکردهای نادرست کبد و غدد کمک می ­کند.

3- چشم ­ها را نیرو می ­بخشد و بر علیه بیماری های چشم و اصلاح گردش خون مؤثر است: کسانی که در شب دید خود را از دست می دهند استفاده از سرمه فیروزه آنان را درمان می کند ( استفاده از سرمه ی آن برای چشم ها مفید بوده و آن را تقویت می کند. )

4- درد گلو، التهابات ریوی و بیماری های دستگاه تنفس را درمان می­ کند.

5- در برابر افسردگی ها مفید است و قلب را تقویت می کند.

6- همچنین به خاطر درخشش آن شادی ­آور است و اثر سودمندی بر روی استرس دارد.

7- برای زن حامله مفید و محافظ است.قلب و چشم را تقویت می نماید.

8- فیروزه باد فتق  ، جنون ، درد اعضاء و بسیاری از بیماریها داخلی را درمان می نماید.

9- فیروزه مفرح معده می باشد . برای سردرد بسیار مفید است .

 

 

نحوه نگهداری

نحوه نگهداری

در نگهداری فیروزه باید بسیار دقت نمود. فیروزه خاصیت جذب کنندگی مایعات و روغن را دارد، پس باید هنگام استفاده از آن به شدت از تماس فیروزه با روغن ها مراقبت کرد؛ چون باعث رنگ پریدگی و خراب شدن سنگ می شود (عصر جواهرات، محمد عربشاهی، ص 99).
تغییر رنگ در فیروزه در نتیجه تابش زیاد نور آفتاب، تبخیر آب طبیعی موجود در آن، پاکی و کدورت هوا، برخورد با چربی، صابون و مواد شیمیایی با آن صورت می گیرد و آن را خراب می کند. به همین دلیل بهتر است در هنگام شستن دست ها با صابون و مواد شیمیایی دیگر ، انگشتر فیروزه را از انگشت بیرون آورد. (خواص اسرار آمیز سنگ ها، محمد موسوی، ص 26)
چنانچه فیروزه رنگ خود را از دست بدهد و یا خرد شود، نیرویش را از دست می­ دهد.

جهت تخلیه موج منفی، فیروزه را چندین ساعت در نمک دریا قرار دهید به این طریق سنگ فیروزه پاکسازی می شود.

کانی شناسی

کانی شناسی

کانی شناسی:

 این کانی به‌دست فیروزه‌تراشان شکل داده می‌شود و به عنوان نگین برای انگشتر، گردنبند، گوشواره و دیگر جواهرات به کار می‌رود.

 

یکی از اولین سنگ های جواهر استخراج شده و همواره قیمتی ، به خاطر رنگ خاص آن که از آبی آسمانی تا سبز بسته به مقدار آهن و مس دورن آن دیده می شود. عمدتا به صورت نهان بلور، توده وار و غالبا پوسته ای به شکل رگه یا گره و به حالت مات یا نیمه شفاف وجود دارد. سنگی سبک و ترد با شکست صدفی است. بعضی انواع آن دارای خلل و فرج، رنگ باختگی و ترک پذیری است.

کانسار: فیروزه ایران اساسا مرغوب و دل انگیز است. معادن مکزیک و آمریکا فیروزه های سبزتر و با خلل و فرج بیشتری داشته و میل به رنگ باختگی آن سریعتر است. در روسیه سابق، شیلی ، استرالیا، ترکستان و کرنوال انگلیس نیز یافت می شود.

نکته مهم: تصور بر این بوده که صاحب خود را با رنگ باختگی از خطر و بیماری می رهاند.

فیروزه سنگی زنده می‌باشد و نسبت به روغن و مواد شیمیایی مانند مواد شوینده بسیار حساس بوده و رنگ او را تغییر می‌دهد.

فیروزه در ایران:

نامورترین و پرخواهان‌ترین فیروزه در ایران فیروزه نیشابور است و مهم‌ترین معدن فیروزه در ایران در شهرستان نیشابور می‌باشد که از بیش از ۲۰۰۰ سال پیش استخراج می‌شده‌است. معدن این فیروزه در نزدیکی روستای فیروزه نیشابور است و از سطح زمین ۲۰۱۲ متر بلندی دارد.

به سبب وجود این معدن در نیشابور، شهر فیروزه را به عنوان یکی از القاب نیشابور آورده‌اند.هرچند که شهر فیروزه نام دیگر شهر بزغان که یکی از شهرهای شهرستان نیشابور است؛ می‌باشد. فیروزه یکی از ره‌آوردهای نیشابور به شمار آمده است.

فیروزه آبی آسمانی استخراج ایران مربوط به سه هزار سال قبل است. رنگ انحصاری آن، نشان از وجود مس  و آهن می دهد.

فیروزه

 

کلیات

 

رده

کانی

فرمول

CuAl6(PO4)4(OH)8·5H2O

ویژگی‌ها

 

رنگ

آبی، سبزآبی، سبز

حالت بلوری

توپر، ریزگره‌دار

ساختار

(کج‌وجهی (تریکلینیک

چگالی ویژه
(Specific Gravity)

2.6-2.9

حل‌شدن

محلول در HCl

جلا

کدر

سختی

6

 

 

عقیق سیاه (اونیکس)

عقیق سیاه (اونیکس)

عقیق: (AGATE)

سختی عقیق  6.5 می باشد.

عقیق به رنگ های متنوعی مانند قرمز، قرمز مایل به قهوه ای، جگری، زرد، کبود (آبی)، سیاه، سبز، خاکستری و خرمایی یافت می شود.

عقیق دارای گونه های متنوعی نیز می باشد مانند عقیق یمنی، عقیق خراسانی، عقیق باباقوری، عقیق شجری، عقیق سلیمانی ، در نجف و ... .

عقیق در مناطق دیگری یافت می شود اما مرغوب ترین نوع آن عقیق یمنی می باشد.

از دیر باز قبایل و ملل کهن جهان، عقیق را سنگ مقدسی می دانستند و از خود دور نمی کردند و بر این اعتقاد بودند که محافظت کننده در برابر حوادث و بلایا می باشد. و برای افزایش درآمد، رونق کسب و کار و آسان شدن کارها بسیار مفید است.

روایات زیادی از ائمه اطهار و پیامبر در مورد عقیق ذکر شده و بر اهمیت این سنگ تاکید شده است.

آیات و روایات ائمه اطهار

آیات و روایات ائمه اطهار

مطالب در مورد روایات عقیق از شماره 1 تا 17 برگرفته از کتاب حلیة المتقین از علامه محمد باقر بن محمد تقی مجلسی، چاپ هفتم/1390، صفحات 31 تا 33 می باشد:

1.امام صادق (علیه السلام) فرمودند: دوست دارم هر مومنی پنج انگشتر در دست کند، عقیق بابت دفع فقر، فیروزه بابت گشایش کار، یاقوت بابت دفع پریشانی، حدید بابت غلبه بر دشمنان، درنجف بابت آسان شدن امور

2.منقول است که حضرت امیر المؤمنین (ع) چهار انگشتر در دست می کردند، انگشتر یاقوت برای شرافت و زینتش، فیروزه برای نصرت و یاریش، حدید صینی برای قوتش و عقیق برای حرز و دفع دشمنان و بلاها.

3.در حدیث صحیح از حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مروی است که عقیق فقر و درویشی را برطرف می کند و در دست کردن عقیق، نفاق را زایل می کند.

4.امام رضا (ع) فرمودند هرکه قرعه به انگشتر عقیق بزند، بهره او تمام تر بیرون می آید.

5.در حدیث معتبر از امام جعفر صادق(ع) منقول است که انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد، امید است که عاقبش مقرون به خیر و نیکی باشد.

6.از ربیعه الروای منقول است که در دست حضرت امام زین العابدین(ع) انگشتر عقیق دید، پرسید که این چه نگین است؟ فرمود که این عقیق رومی است و حضرت رسول(ص) فرمود که هرکه انگشتر عقیق در دست داشته باشد، حاجتش برآورده می شود .

7.از حضرت صادق(ع) منقول است که انگشتر عقیق مورث ایمنی است در سفر و در حدیث دیگر از آن حضرت منقول است که هرکه انگشتری بگیرد که نگینش عقیق باشد، پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد. و در حدیث دیگر وارد شده که حاکمی پی شخصی فرستاده بود به سبب جرمی، حضرت صادق(ع) فرمود که انگشتر عقیق به او برسانید چنان کردند، مکروهی به او نرسید.

8.در حدیث دیگری از پیامبر منقول است که شخصی به نزد حضرت رسول(ص) آمد و شکایت کرد که دزد در راه به من رسید و اموال مرا برد  حضرت فرمود که چرا انگشتر عقیق در دست نمی کنید؟  مادام که آدمی آن انگشتر را با خود دارد اندوهی به او نمی رسد.

9.در حدیث دیگر فرمود که انگشتر عقیق با خود دارید که آن اول کوهی است که اقرار کرده است از برای خدا به یگانگی و از برای من به پیغمبری و از برای تو یا علی به امامت.

10. در حدیث معتبر از بشیر دهان منقول است که عرض کردم کدام یک از نگین ها بر انگشت خود بنشانم؟ رسول اکرم(ص) فرمودند: چرا غافلی از عقیق سرخ و عقیق زرد و عقیق سفید که این ها سه کوهند در بهشت اما کوه عقیق سرخ پس مشرف است بر خانه رسول خدا(ص) و اما کوه عقیق زرد پس مشرف است بر خانه حضرت فاطمه(س) و اما کوه عقیق سفید پس مشرف است بر خانه حضرت امیر المؤمنین(ع) و همه آن ها یک خانه است و از زیر هر کوهی نهری جاری است از برف سردتر، از شیر سفید تر، و نمی خورد از آن نهرها مگر آل محمد(ص) و شیعیان ایشان و هر سه نهر از کوثر می آید و به یک جا می ریزد و این سه کوه تسبیح و تقدیس و تمجید الهی می کنند و از برای محبان آل محمد(ص) طلب آمرزش می کنند. پس هر که از شیعیان آل محمد یکی از این عقیق ها را در دست داشته باشد، جز خیر و نیکی و فراخی روزی و سلامتی نبیند، از جمیع بلایا در امان باشد و ایمنی یابد از شر پادشاه ظالم  و از هر چه آدمی از آن می ترسد و حذر می نماید.

11.در حدیث دیگر منقول است که شخصی را از برابر امام محمد باقر(ع) گذرانیدند که تازیانه بسیار بر او زده بودند، حضرت فرمود انگشتر عقیق او کجاست؟ اگر با او می بود تازیانه نمی خورد.

12.در روایت دیگر از حضرت صادق (ع) منقول است که دستی به سوی آسمان بلند نمی شود که خدا دوست تر دارد از  دستی که در آن انگشتر عقیق بوده باشد.

13.در حدیث معتبر از امام حسین(ع) منقول است که چون حضرت موسی (ع) بر کوه طور با حق تعالی مناجات کرد و بر زمین نظر کرد، حق تعالی از نور روی او عقیق را آفرید ، پس فرمود که قسم خوردم به ذات مقدس خود که دستی را به آتش جهنم عذاب نکنم که انگشتر عقیق در آن باشد، اگر ولایت علی بن ابیطالب(ع) داشته باشد.

14.در حدیث دیگر منقول است که جبرئیل نازل شد بر حضرت رسول (ص) و گفت یا محمد(ص) پروردگارم سلامت می رساند و می فرماید انگشتر را به دست راست بکن و نگینش را از عقیق بکن و بگو به علی بن ابیطالب(ع) پسرعمت که انگشتر را به دست راست بکند و نگینش را عقیق بکند، حضرت امیر المؤمنین(ع) پرسید که یا رسول الله عقیق کدام است؟ فرمود که کوهی است در یمن که برای خدا اقرار کرده است به یگانگی و برای من به پیغمبری و برای تو و اولاد تو به امامت و برای شیعیان تو به بهشت و برای دشمنان تو به جهنم.

15.از حضرت امیرالمؤمنین منقول است که نماز کسی که انگشتر عقیق در دست داشته باشد بر نماز جماعتی که غیر عقیق در دست داشته باشند،به چهل درجه زیادتی دارد.

16.سلیمان اعمش روایت می کند که در خدمت حضرت امام صادق(ع) بودم در خانه منصور عباسی پس شخصی را بیرون آوردند که تازیانه خورده بود، حضرت فرمود که ای سلیمان ببین که انگشترش چه نگین دارد؟ گفتم یابن رسول الله عقیق نیست، فرمود که ای سلیمان اگر عقیق بود، تازیانه اش نمی زدند. ایشان را گفتم یابن رسول الله دیگر بفرما، فرمود: که ای سلیمان انگشتر عقیق امان می بخشد از خون، گفتم دیگر بفرما، فرمود: ای سلیمان خدای عزوجل دوست می دارد که بلند کند به دعا به سوی او دستی را که در او نگین عقیق باشد. گفتم دیگر بفرما، فرمود: که عجب دارم از دستی که در آن نگین عقیق باشد، چگونه خالی ماند از دینار و درهم. گفتم دیگر بفرما، فرمود: نگاه دارنده آدمی است از هر بلا. گفتم یابن رسول الله، دیگر بفرما، فرمود: که ایمن می گرداند از فقر. گفتم یابن رسول الله روایت کنم این حدیث را از جدت حسین بن علی (ع) از پدرش امیر المؤمنین(ع) ؟ فرمود بلی.

17.در روایت دیگر منقول است که دو رکعت نماز با انگشتر عقیق بهتر است از هزار رکعت که با آن نباشد.


حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

در شب معراج که به آسمان ها سفر کردم ( به عرش رفتم ) به مرتبه ای رسیدم که نزدیکتر از آن ،‌ به مقام ربوبیت ، تصور پذیر نیست . پس خداوند در آنجا با من بین دو کوه عقیق سخن گفت .

منبع : مائه منقبه - ص 168 ، الشیعه فی احادیث الفریقین

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد حاجتش بر آورده می شود.

 

حضرت فاطمه (سلام الله علیها):

هر کس انگشتر عقیق در دست کند ، همیشه خیر و خوبی می بیند .

منبع : امالی ص 311 ، وسائل الشیعه 5 - ص 88

 

امام سجاد (علیه السلام):

ربیعه الرای می گوید : دیدم در دست علی بن حسین (ع ) نگین (عقیق) است به ایشان عرض کردم این چه نگینی است؟

فرمودند : این نگین عقیق رومی است ، هرکس انگشتر عقیق به دست کند حاجتهای او برآورده می شود.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

کسی نزد حضرت خاتم (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و شکوه نمود که دزد در راه اموال مرا ربود، حضرت فرمود: چرا انگشتر عقیق در دست نداشتی که آن از هر بدی آدمی را نگاه می دارد.

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

عقیق سرخ ، زرد و سفید هر سه کوه هایی هستند در بهشت و هر که انگشتری از عقیق بدست کند به جز خیر و خوبی و وسعت رزق نمی‌بیند.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر کس انگشتری که نگینش عقیق است انتخاب کند فقیر نمی شود و کارهایش فقط به نیکو ترین وجه پایان می یابد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

عقیق محافظ در سفر است.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

دو رکعت نماز به همراه نگین عقیق ، معادل هزار رکعت نماز بدون عقیق است.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و صاحب آن عاقبتش به خیر و نیکی باشد.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

یا علی، همانا عقیق اولین کوهی است که به ربوبیت خدای متعال و نبوت من و وصی بودن تو و امامت فرزندانت و اختصاص داشتن بهشت به پیروان تو و اختصاص آتش به دشمنان تو شهادت داده است.

منبع : اقبال الاعمال - 465 ، بحارالانوار 27 - 262

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

از شما مادامی که این عقیق همراه او باشد غم و غصه ای به او نمی رسد.

 

امام رضا (علیه السلام):

انگشتر عقیق فقر را از میان می برد، و دست کردنش نفاق و دو رویی را محو می کند.

 

امام رضا (علیه السلام):

اولین کوههایی که اقرار به ولایت حضرت علی (علیه السلام) کردند ، کوههای فیروزه ، عقیق و یاقوت بوده است .

منبع : بحارالانوار69 - ص 42 ، وسائل 5 - ص 89

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق ( علیه السّلام) ، و آن حضرت از پدران بزرگوارش ( علیهم السّلام ) از امیر مؤمنان علی ( علیه السّلام ) نقل کرده است که فرمود: انگشتری عقیق به دست کنید که خدا شما را برکت دهد، و از بلا در امان باشید.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

دوست دارم که هر مومنی از شیعیان ما پنج انگشتر را در دست داشته باشد . یکی از آنها عقیق است ، زیرا عقیق با ایمان ترین و مومن ترین سنگ به خدا و به ما اهل بیت در میان سنگ ها ست .

منبع : مناقب ج 3 - ص 302 ، بحارالانوار ج 42- ص 61 ، مستدرک ج 3 - ص 293

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

انگشتر عقیق در دست کنید، همانا خداوند با پیامبرش موسی بر کوه عقیق سخن گفت و موسی بر این کوه به مقام کلیم الهی رسید .

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام ) در حدیثی طولانی در خواص سنگ عقیق فرمود : خیلی عجیب است دستی که در آن انگشتر عقیق باشد و درهم و دینار نداشته باشد .

منبع : مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل الشیعه : 5 - ص 91

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام ) در حدیثی در ادامه بیان فواید انگشتر عقیق می فرماید : خداوند دوست دارد دستی که برای دعا کردن به درگاهش بلند می شود ، با انگشتر عقیق باشد .

منبع : مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل الشیعه 5  ص 91

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

عقیق حرز در سفر است و دست کردن انگشتر آن در هنگام سفر ، انسان را از خطرهای سفر محفوظ و مصون می دارد .

منبع : کافی 6 - ص 470 ، الامان - ص 52 ، وسائل 5  ص 89 و90

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : زمانی که خداوند موسی بن عمران را خلق کرد ( وقتی او را در میقات به رسالت مبعوث کرد ) با موسی بن عمران سخن گفت. سپس خداوند عنایت ویژه ای به اهل زمین کرد و از نور صورت حضرت موسی ، کوه عقیق را آفرید.

سپس خداوند قسم یاد نمود : به عزتم قسم هرگز نمی سوزانم و عذاب نمی کنم دستی را که در آن انگشتر عقیق باشد ، به شرط آنکه ولایت علی (علیه السلام ) را در دل داشته باشد.

منبع : المناقب 3  ص 302 ، جامع الاخبار - ص 134 ، بحار الانوار 42  ص 62 ، وسائل 5- ص 87

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

روزی مردی نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و از دزدان قافله در مسیر مسافرت و دزدیده شدن اموالش توسط آنها شکایت کرد.

حضرت فرمود : چرا انگشتر عقیق در دست نمی کنی ؟ پس همانا انگشتر عقیق انسان را از هر بدی محافظت می کند.

منبع : کافی 6 - ص 471 ، جامع الاخبار - ص 134 ، مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل 5  ص 89

 

حضرت علی (علیه السلام):

روزی امیر مومنان (علیه السلام ) از کنار جسد کشته ای می گذشتند که انگشتری با نگین عقیق در دست داشت .

 در این حال حضرت فرمود : انگشترش را برای من بیاورید.

 همراهان حضرت انگشتر مرد مقتول را از دستش درآوردند و به حضرت دادند.

امیر مومنان (علیه السلام )  نگاهی به آن انگشتر کردند و فرمودند : برای چه از صاحبت که تو را در دست داشت محافظت نکردی ؟ ( و مانع کشته شدنش نشدی ؟ )

 پس انگشتر به صدا در آمد و گفت : یا علی من عقیق یمانی نیستم.

منبع : الدر الثمین - ص 73

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

ابن شهر آشوب نقل می کند که :

 روزی جبرئیل بر پیامبر نازل شد و گفت : یا رسول الله ( صلی الله علیه و آله و سلم ) پروردگارم بر تو سلام و درود میفرستد و میفرماید انگشترت را در دست راست کن و نگین آن را هم عقیق قرار بده و به پسر عمویت علی ( علیه السلام ) نیز بگو انگشترش را در دست راست کند و نگین آن را عقیق قرار دهد.

 پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم )  پیام جبرئیل را به امیر المومنین  ( علیه السلام )  رسانید . حضرت عرضه داشت :یا رسول الله ( صلی الله علیه و آله و سلم ) عقیق چیست ؟

پیامبر  ( صلی الله علیه و آله و سلم )  فرمودند : نام کوهی در کشور یمن است.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

سلمان فارسی روایت می کند که روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به امیر مومنان (علیه السلام ) فرمود : یا علی انگشتری را در دست راست کن تا از دسته مقربان الهی باشی .

حضرت (علیه السلام ) عرضه داشت : یا رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، مقربان درگاه الهی چه کسانی هستند ؟

پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : آنها جبرئیل و میکائیل اند .

باز (علیه السلام ) حضرت پرسیدند : چه انگشتری در دست کنم ؟

 پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : عقیق قرمز ، پس همانا سنگ عقیق ، اول کوهی است که اقرار به وحدانیت خدا و پیامبری من و به وصایت تو یا علی و امامت فرزندان بعد از تو و به بودن بهشت برای محبان تو و شیعیان فرزندانت کرده است.

منبع : علل الشرایع: 1 - ص 158 ، بحار : 42 - ص 69 ، وسائل : 5 - ص 82

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

روزی مردی از کنار امام باقر ( علیه السلام ) عبور کرد که دستگاه ظالمانه حکومتی بنی امیه به نا حق به را تازیانه زده بودند .

پس امام باقر ( علیه السلام )  به راوی فرمودند: چرا همراه خود انگشتر عقیق نداشت؟ بدان همانا اگر انگشتر عقیق در دست داشت، به او به نا حق تازیانه نمی زدند .

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

اسماعیل فرزند امام صادق ( علیه السلام ) از جدش امام باقر ( علیه السلام ) نقل می کند که حضرت به او فرموده است : ای فرزندم هر کس که شب را صبح کند، در حالی که انگشتر عقیق در دست راستش باشد و هنگام صبح قبل از آن که کسی را ببیند، نگین انگشترش را برگرداند، به طوری که در کف دستش قرار گیرد و سوره قدر را بخواند وبعد آیه موجود را خداوند او را در آن روز از شر آن چه از آسمان نازل میشود و به سوی آسمان بالا میرود و هم چنین از شر آن چه در زمین فرود میآید و از آن خارج میشود، حفظ میکند و محافظت خدا و ولی خدا به سر میبرد تا صبح را به شب رساند .

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام )خطاب به مفضل فرمود : دوست دارم که هر مومنی پنج انگشتر در دست کند : عقیق ، فیروزه و یاقوت و حدید صینی و دُرّ نجف . مفضل پرسید : سرورم ، خاصیت و فضیلت دست کردن انگشتر دُرّ نجف چیست ؟ حضرت فرمود : هر کس انگشتر دُرّ نجف در دست کند و نگاه به آن کند ، خداوند برای هر نگاهی که به این نگین می اندازد ، ثواب یک زیارت ( اعم از حج یا غیره ) در نامه عمل او می نویسد که اجر و ثواب آن برابر با اجر و ثواب عمل پیامبران و صالحان است و اگر رحمت خداوند بر شیعیان نبود ، قیمت هر دانه نگین درّ نجف به قدری گران می شد که کسی توانایی خرید آن را نداشت ، لکن خداوند آن را بر شیعیان ارزان قرار داده و زیاد یافت می شود تا آن که همه شیعیان بتوانند از آن بهره ببرند .

منبع : التهذیب 6 - ص 37 ، جامع الاخبار - ص 134 ، فرحه الغری - ص 86 ، وسائل الشیعه 14 - ص 403

 

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا علیه السلام  ضمن حدیثی در فضیلت روز غدیر فرمود : خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر ساکنان طبقات هفتگانه آسمان عرضه کرد . پس اول کسانی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) ایمان آوردند ، ساکنان طبقه هفتم آسمان بودند .خداوند ( به علت این عمل آنان ) آسمان هفتم را به عرش خودش آراست و عرش خود را در آسمان هفتم قرار داد . پس از آن ، ساکنان طبقه چهارم به ولایت امیر مومنان (علیه السلام )  اقرار کردند . خداوند آسمان چهارم را هم به بیت المعمور آراست و بیت المعمور را در آنجا قرار داد . سپس ساکنان آسمان دنیا به امامت امیرمومنان (علیه السلام ) اقرار کردند و ایمان آوردند . خداوند اسمان دنیا را به ستارگان مزین کرد و بعد طبقات دیگر آسمانها ایمان آوردند . سپس ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر زمین ( هفت طبقه زمین ) عرضه کرد .اول جایی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار نمود ، سرزمین مکه بود. پس خداوند آن را به وجود کعبه آراست. سپس سرزمین مدینه ایمان آورد ،‌پس آن سرزمین را به وجود پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آراست . سپس سرزمین کوفه به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار کرد . خداوند آن را به وجود امیر مومنان (علیه السلام ) آراست . سپس خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر کوهها عرضه کرد ، پس اولین کوه هایی که به ولایت امیر مومنان شهادت دادند سه کوه عقیق ، فیروزه و یاقوت بودند

منبع : اقبال الاعمال 2 - ص 262 ، بحار الانوار 27 - ص 262

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

بشیر خدمت امام صادق ( علیه السلام ) عرض کرد : فدایت شوم، چه نگینی بر روی انگشترم قرار دهم ؟
 
حضرت ( علیه السلام ) فرمود:  ای بشیر چرا از عقیق قرمز و عقیق زرد و عقیق سفید قافلی استفاده نمی کنی؟ پس همانا این سه عقیق سه کوهی هستند در بهشت که کوه عقیق قرمز بر خانه پیامبر در بهشت و کوه عقیق زرد بر خانه فاطمه زهرا در بهشت و کوه عقیق سفید نیز بر خانه امیرالمومنین در بهشت سایه افکنده اند و همه این خانه ها یکی است. همانا این سه کوه، خداوند را تسبیح و تقدیس و تمجید میگویند و برای دوستان و محبان آل محمد استغفار میکنند

 

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا (علیه السلام) همچنین درباره همراه داشتن سنگ جزع یمانی از پدرانش از علی(علیه السلام) فرمود: روزی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد درحالی که در دست او انگشتری با نگین جزع یمانی بود برای ما نماز خواند و وقتی نمازش تمام شد آن را به من داد و فرمود:یا علی! این انگشتر را به دست راستت کن و با آن نماز بخوان .آیا میدانی ثواب نماز خواندن با انگشتری که نگین جزع یمانی دارد هفتاد نماز است و جزع تسبیح می گوید و استغفار می کند و ثوابش را به صاحبش می نویسند

منبع : عیون اخبار الرضا ج 2 - ص 132

خواص سری

خواص سری

همراه داشتن عقیق فقر را از بین می برد.

باعث افزایش برکت و فراخی و زیادی رزق و روزی می شود.

دفع بلا، در برابر حوادث و بلایا از صاحبش محافظت می کند.

سنگ عقیق برای محافظت از چشم زخم می باشد.

از بین برنده ی ترس است و شجاعت را برای صاحبش به ارمغان می آورد.

عقیق با خود خوش شانسی و خوش اقبالی نیز برای صاحبش به ارمغان می آورد.

خواص درمانی

خواص درمانی

عقیق برای بیماری های دستگاه گوارش مفید است.

استفاده از عقیق برای دردهای استخوانی به ویژه کمر درد مفید است.

برای جلوگیری از خونریزی های شدید به ویژه برای زنان توصیه می شود.

عقیق بسیار پر انرژی است و برای ناراحتی های روحی و بر طرف شدن غم مفید است و همچنین آرامش بخش و شادی آور است.

نحوه نگهداری

نحوه نگهداری

جهت تخلیه و پاکسازی عقیق از امواج منفی می توانید آن را در هفته یک بار در آب جاری بشویید. و جهت شارژ مجدد سنگ را در معرض نور خورشید قرار دهید.

کانی شناسی

کانی شناسی

کانی شناسی:

عقیق سنگی سیلیسی و نوعی از در کوهی است که بیشتر از سنگ یمانی تشکیل شده‌است. ترکیب شیمیایی آن ۱۰۰% SiO۲یا سیلیس است که البته گاهی عناصری نظیر Al، Fe، Mg، Ca، Ni، Cr در کنار آن قرار می‌گیرد. ویژگی عقیق ریزدانه بودن آن و روشنی رنگش است.عقیق درخشنده و دارای چمک بلورین می‌باشد. بهترین آن سرخ، زرد و سفید است. گونه‌ای از آن که ذرات فراوان میکا دارد و براق است دلربا نامیده می‌شود. شکل بلورهای عقیق، نازک و شش گوش است این کانی در هیدروکسید پتاسیم (KOH) حل می‌شود. 

عقیق به حالت توده های گره خورده در صخره سنگ های گدازه های آتشتفشانی یافت می شود وقتی صخره ها شکاف می خورند، عقیق ها با طرح ها و رنگ های شگرف ظاهر می شوند.

عقیق

کلیات

رده

کانی

فرمول

SiO2

ویژگی‌ها

رنگ

سفید تا خاکستری، آبی روشن، نارنجی تا سرخ، سیاه

حالت بلوری

سنگ چخماق نهان‌بلورین

ساختار

ریزبلور لوزی‌پهلو

چگالی

۲٫۶۴-۲٫۵۸

دوشکستگی

تا ۰٫۰۰۴+

سختی

7

 

عقیق زرد

عقیق زرد

عقیق: (AGATE)

سختی عقیق  6.5 می باشد.

عقیق به رنگ های متنوعی مانند قرمز، قرمز مایل به قهوه ای، جگری، زرد، کبود (آبی)، سیاه، سبز، خاکستری و خرمایی یافت می شود.

عقیق دارای گونه های متنوعی نیز می باشد مانند عقیق یمنی، عقیق خراسانی، عقیق باباقوری، عقیق شجری، عقیق سلیمانی ، در نجف و ... .

عقیق در مناطق دیگری یافت می شود اما مرغوب ترین نوع آن عقیق یمنی می باشد.

از دیر باز قبایل و ملل کهن جهان، عقیق را سنگ مقدسی می دانستند و از خود دور نمی کردند و بر این اعتقاد بودند که محافظت کننده در برابر حوادث و بلایا می باشد. و برای افزایش درآمد، رونق کسب و کار و آسان شدن کارها بسیار مفید است.

روایات زیادی از ائمه اطهار و پیامبر در مورد عقیق ذکر شده و بر اهمیت این سنگ تاکید شده است.

آیات و روایات ائمه اطهار

آیات و روایات ائمه اطهار

مطالب در مورد روایات عقیق از شماره 1 تا 17 برگرفته از کتاب حلیة المتقین از علامه محمد باقر بن محمد تقی مجلسی، چاپ هفتم/1390، صفحات 31 تا 33 می باشد:

1.امام صادق (علیه السلام) فرمودند: دوست دارم هر مومنی پنج انگشتر در دست کند، عقیق بابت دفع فقر، فیروزه بابت گشایش کار، یاقوت بابت دفع پریشانی، حدید بابت غلبه بر دشمنان، درنجف بابت آسان شدن امور

2.منقول است که حضرت امیر المؤمنین (ع) چهار انگشتر در دست می کردند، انگشتر یاقوت برای شرافت و زینتش، فیروزه برای نصرت و یاریش، حدید صینی برای قوتش و عقیق برای حرز و دفع دشمنان و بلاها.

3.در حدیث صحیح از حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مروی است که عقیق فقر و درویشی را برطرف می کند و در دست کردن عقیق، نفاق را زایل می کند.

4.امام رضا (ع) فرمودند هرکه قرعه به انگشتر عقیق بزند، بهره او تمام تر بیرون می آید.

5.در حدیث معتبر از امام جعفر صادق(ع) منقول است که انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد، امید است که عاقبش مقرون به خیر و نیکی باشد.

6.از ربیعه الروای منقول است که در دست حضرت امام زین العابدین(ع) انگشتر عقیق دید، پرسید که این چه نگین است؟ فرمود که این عقیق رومی است و حضرت رسول(ص) فرمود که هرکه انگشتر عقیق در دست داشته باشد، حاجتش برآورده می شود .

7.از حضرت صادق(ع) منقول است که انگشتر عقیق مورث ایمنی است در سفر و در حدیث دیگر از آن حضرت منقول است که هرکه انگشتری بگیرد که نگینش عقیق باشد، پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد. و در حدیث دیگر وارد شده که حاکمی پی شخصی فرستاده بود به سبب جرمی، حضرت صادق(ع) فرمود که انگشتر عقیق به او برسانید چنان کردند، مکروهی به او نرسید.

8.در حدیث دیگری از پیامبر منقول است که شخصی به نزد حضرت رسول(ص) آمد و شکایت کرد که دزد در راه به من رسید و اموال مرا برد  حضرت فرمود که چرا انگشتر عقیق در دست نمی کنید؟  مادام که آدمی آن انگشتر را با خود دارد اندوهی به او نمی رسد.

9.در حدیث دیگر فرمود که انگشتر عقیق با خود دارید که آن اول کوهی است که اقرار کرده است از برای خدا به یگانگی و از برای من به پیغمبری و از برای تو یا علی به امامت.

10. در حدیث معتبر از بشیر دهان منقول است که عرض کردم کدام یک از نگین ها بر انگشت خود بنشانم؟ رسول اکرم(ص) فرمودند: چرا غافلی از عقیق سرخ و عقیق زرد و عقیق سفید که این ها سه کوهند در بهشت اما کوه عقیق سرخ پس مشرف است بر خانه رسول خدا(ص) و اما کوه عقیق زرد پس مشرف است بر خانه حضرت فاطمه(س) و اما کوه عقیق سفید پس مشرف است بر خانه حضرت امیر المؤمنین(ع) و همه آن ها یک خانه است و از زیر هر کوهی نهری جاری است از برف سردتر، از شیر سفید تر، و نمی خورد از آن نهرها مگر آل محمد(ص) و شیعیان ایشان و هر سه نهر از کوثر می آید و به یک جا می ریزد و این سه کوه تسبیح و تقدیس و تمجید الهی می کنند و از برای محبان آل محمد(ص) طلب آمرزش می کنند. پس هر که از شیعیان آل محمد یکی از این عقیق ها را در دست داشته باشد، جز خیر و نیکی و فراخی روزی و سلامتی نبیند، از جمیع بلایا در امان باشد و ایمنی یابد از شر پادشاه ظالم  و از هر چه آدمی از آن می ترسد و حذر می نماید.

11.در حدیث دیگر منقول است که شخصی را از برابر امام محمد باقر(ع) گذرانیدند که تازیانه بسیار بر او زده بودند، حضرت فرمود انگشتر عقیق او کجاست؟ اگر با او می بود تازیانه نمی خورد.

12.در روایت دیگر از حضرت صادق (ع) منقول است که دستی به سوی آسمان بلند نمی شود که خدا دوست تر دارد از  دستی که در آن انگشتر عقیق بوده باشد.

13.در حدیث معتبر از امام حسین(ع) منقول است که چون حضرت موسی (ع) بر کوه طور با حق تعالی مناجات کرد و بر زمین نظر کرد، حق تعالی از نور روی او عقیق را آفرید ، پس فرمود که قسم خوردم به ذات مقدس خود که دستی را به آتش جهنم عذاب نکنم که انگشتر عقیق در آن باشد، اگر ولایت علی بن ابیطالب(ع) داشته باشد.

14.در حدیث دیگر منقول است که جبرئیل نازل شد بر حضرت رسول (ص) و گفت یا محمد(ص) پروردگارم سلامت می رساند و می فرماید انگشتر را به دست راست بکن و نگینش را از عقیق بکن و بگو به علی بن ابیطالب(ع) پسرعمت که انگشتر را به دست راست بکند و نگینش را عقیق بکند، حضرت امیر المؤمنین(ع) پرسید که یا رسول الله عقیق کدام است؟ فرمود که کوهی است در یمن که برای خدا اقرار کرده است به یگانگی و برای من به پیغمبری و برای تو و اولاد تو به امامت و برای شیعیان تو به بهشت و برای دشمنان تو به جهنم.

15.از حضرت امیرالمؤمنین منقول است که نماز کسی که انگشتر عقیق در دست داشته باشد بر نماز جماعتی که غیر عقیق در دست داشته باشند،به چهل درجه زیادتی دارد.

16.سلیمان اعمش روایت می کند که در خدمت حضرت امام صادق(ع) بودم در خانه منصور عباسی پس شخصی را بیرون آوردند که تازیانه خورده بود، حضرت فرمود که ای سلیمان ببین که انگشترش چه نگین دارد؟ گفتم یابن رسول الله عقیق نیست، فرمود که ای سلیمان اگر عقیق بود، تازیانه اش نمی زدند. ایشان را گفتم یابن رسول الله دیگر بفرما، فرمود: که ای سلیمان انگشتر عقیق امان می بخشد از خون، گفتم دیگر بفرما، فرمود: ای سلیمان خدای عزوجل دوست می دارد که بلند کند به دعا به سوی او دستی را که در او نگین عقیق باشد. گفتم دیگر بفرما، فرمود: که عجب دارم از دستی که در آن نگین عقیق باشد، چگونه خالی ماند از دینار و درهم. گفتم دیگر بفرما، فرمود: نگاه دارنده آدمی است از هر بلا. گفتم یابن رسول الله، دیگر بفرما، فرمود: که ایمن می گرداند از فقر. گفتم یابن رسول الله روایت کنم این حدیث را از جدت حسین بن علی (ع) از پدرش امیر المؤمنین(ع) ؟ فرمود بلی.

17.در روایت دیگر منقول است که دو رکعت نماز با انگشتر عقیق بهتر است از هزار رکعت که با آن نباشد.


حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

در شب معراج که به آسمان ها سفر کردم ( به عرش رفتم ) به مرتبه ای رسیدم که نزدیکتر از آن ،‌ به مقام ربوبیت ، تصور پذیر نیست . پس خداوند در آنجا با من بین دو کوه عقیق سخن گفت .

منبع : مائه منقبه - ص 168 ، الشیعه فی احادیث الفریقین

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد حاجتش بر آورده می شود.

 

حضرت فاطمه (سلام الله علیها):

هر کس انگشتر عقیق در دست کند ، همیشه خیر و خوبی می بیند .

منبع : امالی ص 311 ، وسائل الشیعه 5 - ص 88

 

امام سجاد (علیه السلام):

ربیعه الرای می گوید : دیدم در دست علی بن حسین (ع ) نگین (عقیق) است به ایشان عرض کردم این چه نگینی است؟

فرمودند : این نگین عقیق رومی است ، هرکس انگشتر عقیق به دست کند حاجتهای او برآورده می شود.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

کسی نزد حضرت خاتم (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و شکوه نمود که دزد در راه اموال مرا ربود، حضرت فرمود: چرا انگشتر عقیق در دست نداشتی که آن از هر بدی آدمی را نگاه می دارد.

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

عقیق سرخ ، زرد و سفید هر سه کوه هایی هستند در بهشت و هر که انگشتری از عقیق بدست کند به جز خیر و خوبی و وسعت رزق نمی‌بیند.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر کس انگشتری که نگینش عقیق است انتخاب کند فقیر نمی شود و کارهایش فقط به نیکو ترین وجه پایان می یابد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

عقیق محافظ در سفر است.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

دو رکعت نماز به همراه نگین عقیق ، معادل هزار رکعت نماز بدون عقیق است.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و صاحب آن عاقبتش به خیر و نیکی باشد.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

یا علی، همانا عقیق اولین کوهی است که به ربوبیت خدای متعال و نبوت من و وصی بودن تو و امامت فرزندانت و اختصاص داشتن بهشت به پیروان تو و اختصاص آتش به دشمنان تو شهادت داده است.

منبع : اقبال الاعمال - 465 ، بحارالانوار 27 - 262

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

از شما مادامی که این عقیق همراه او باشد غم و غصه ای به او نمی رسد.

 

امام رضا (علیه السلام):

انگشتر عقیق فقر را از میان می برد، و دست کردنش نفاق و دو رویی را محو می کند.

 

امام رضا (علیه السلام):

اولین کوههایی که اقرار به ولایت حضرت علی (علیه السلام) کردند ، کوههای فیروزه ، عقیق و یاقوت بوده است .

منبع : بحارالانوار69 - ص 42 ، وسائل 5 - ص 89

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق ( علیه السّلام) ، و آن حضرت از پدران بزرگوارش ( علیهم السّلام ) از امیر مؤمنان علی ( علیه السّلام ) نقل کرده است که فرمود: انگشتری عقیق به دست کنید که خدا شما را برکت دهد، و از بلا در امان باشید.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

دوست دارم که هر مومنی از شیعیان ما پنج انگشتر را در دست داشته باشد . یکی از آنها عقیق است ، زیرا عقیق با ایمان ترین و مومن ترین سنگ به خدا و به ما اهل بیت در میان سنگ ها ست .

منبع : مناقب ج 3 - ص 302 ، بحارالانوار ج 42- ص 61 ، مستدرک ج 3 - ص 293

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

انگشتر عقیق در دست کنید، همانا خداوند با پیامبرش موسی بر کوه عقیق سخن گفت و موسی بر این کوه به مقام کلیم الهی رسید .

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام ) در حدیثی طولانی در خواص سنگ عقیق فرمود : خیلی عجیب است دستی که در آن انگشتر عقیق باشد و درهم و دینار نداشته باشد .

منبع : مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل الشیعه : 5 - ص 91

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام ) در حدیثی در ادامه بیان فواید انگشتر عقیق می فرماید : خداوند دوست دارد دستی که برای دعا کردن به درگاهش بلند می شود ، با انگشتر عقیق باشد .

منبع : مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل الشیعه 5  ص 91

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

عقیق حرز در سفر است و دست کردن انگشتر آن در هنگام سفر ، انسان را از خطرهای سفر محفوظ و مصون می دارد .

منبع : کافی 6 - ص 470 ، الامان - ص 52 ، وسائل 5  ص 89 و90

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : زمانی که خداوند موسی بن عمران را خلق کرد ( وقتی او را در میقات به رسالت مبعوث کرد ) با موسی بن عمران سخن گفت. سپس خداوند عنایت ویژه ای به اهل زمین کرد و از نور صورت حضرت موسی ، کوه عقیق را آفرید.

سپس خداوند قسم یاد نمود : به عزتم قسم هرگز نمی سوزانم و عذاب نمی کنم دستی را که در آن انگشتر عقیق باشد ، به شرط آنکه ولایت علی (علیه السلام ) را در دل داشته باشد.

منبع : المناقب 3  ص 302 ، جامع الاخبار - ص 134 ، بحار الانوار 42  ص 62 ، وسائل 5- ص 87

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

روزی مردی نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و از دزدان قافله در مسیر مسافرت و دزدیده شدن اموالش توسط آنها شکایت کرد.

حضرت فرمود : چرا انگشتر عقیق در دست نمی کنی ؟ پس همانا انگشتر عقیق انسان را از هر بدی محافظت می کند.

منبع : کافی 6 - ص 471 ، جامع الاخبار - ص 134 ، مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل 5  ص 89

 

حضرت علی (علیه السلام):

روزی امیر مومنان (علیه السلام ) از کنار جسد کشته ای می گذشتند که انگشتری با نگین عقیق در دست داشت .

 در این حال حضرت فرمود : انگشترش را برای من بیاورید.

 همراهان حضرت انگشتر مرد مقتول را از دستش درآوردند و به حضرت دادند.

امیر مومنان (علیه السلام )  نگاهی به آن انگشتر کردند و فرمودند : برای چه از صاحبت که تو را در دست داشت محافظت نکردی ؟ ( و مانع کشته شدنش نشدی ؟ )

 پس انگشتر به صدا در آمد و گفت : یا علی من عقیق یمانی نیستم.

منبع : الدر الثمین - ص 73

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

ابن شهر آشوب نقل می کند که :

 روزی جبرئیل بر پیامبر نازل شد و گفت : یا رسول الله ( صلی الله علیه و آله و سلم ) پروردگارم بر تو سلام و درود میفرستد و میفرماید انگشترت را در دست راست کن و نگین آن را هم عقیق قرار بده و به پسر عمویت علی ( علیه السلام ) نیز بگو انگشترش را در دست راست کند و نگین آن را عقیق قرار دهد.

 پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم )  پیام جبرئیل را به امیر المومنین  ( علیه السلام )  رسانید . حضرت عرضه داشت :یا رسول الله ( صلی الله علیه و آله و سلم ) عقیق چیست ؟

پیامبر  ( صلی الله علیه و آله و سلم )  فرمودند : نام کوهی در کشور یمن است.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

سلمان فارسی روایت می کند که روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به امیر مومنان (علیه السلام ) فرمود : یا علی انگشتری را در دست راست کن تا از دسته مقربان الهی باشی .

حضرت (علیه السلام ) عرضه داشت : یا رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، مقربان درگاه الهی چه کسانی هستند ؟

پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : آنها جبرئیل و میکائیل اند .

باز (علیه السلام ) حضرت پرسیدند : چه انگشتری در دست کنم ؟

 پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : عقیق قرمز ، پس همانا سنگ عقیق ، اول کوهی است که اقرار به وحدانیت خدا و پیامبری من و به وصایت تو یا علی و امامت فرزندان بعد از تو و به بودن بهشت برای محبان تو و شیعیان فرزندانت کرده است.

منبع : علل الشرایع: 1 - ص 158 ، بحار : 42 - ص 69 ، وسائل : 5 - ص 82

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

روزی مردی از کنار امام باقر ( علیه السلام ) عبور کرد که دستگاه ظالمانه حکومتی بنی امیه به نا حق به را تازیانه زده بودند .

پس امام باقر ( علیه السلام )  به راوی فرمودند: چرا همراه خود انگشتر عقیق نداشت؟ بدان همانا اگر انگشتر عقیق در دست داشت، به او به نا حق تازیانه نمی زدند .

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

اسماعیل فرزند امام صادق ( علیه السلام ) از جدش امام باقر ( علیه السلام ) نقل می کند که حضرت به او فرموده است : ای فرزندم هر کس که شب را صبح کند، در حالی که انگشتر عقیق در دست راستش باشد و هنگام صبح قبل از آن که کسی را ببیند، نگین انگشترش را برگرداند، به طوری که در کف دستش قرار گیرد و سوره قدر را بخواند وبعد آیه موجود را خداوند او را در آن روز از شر آن چه از آسمان نازل میشود و به سوی آسمان بالا میرود و هم چنین از شر آن چه در زمین فرود میآید و از آن خارج میشود، حفظ میکند و محافظت خدا و ولی خدا به سر میبرد تا صبح را به شب رساند .

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام )خطاب به مفضل فرمود : دوست دارم که هر مومنی پنج انگشتر در دست کند : عقیق ، فیروزه و یاقوت و حدید صینی و دُرّ نجف . مفضل پرسید : سرورم ، خاصیت و فضیلت دست کردن انگشتر دُرّ نجف چیست ؟ حضرت فرمود : هر کس انگشتر دُرّ نجف در دست کند و نگاه به آن کند ، خداوند برای هر نگاهی که به این نگین می اندازد ، ثواب یک زیارت ( اعم از حج یا غیره ) در نامه عمل او می نویسد که اجر و ثواب آن برابر با اجر و ثواب عمل پیامبران و صالحان است و اگر رحمت خداوند بر شیعیان نبود ، قیمت هر دانه نگین درّ نجف به قدری گران می شد که کسی توانایی خرید آن را نداشت ، لکن خداوند آن را بر شیعیان ارزان قرار داده و زیاد یافت می شود تا آن که همه شیعیان بتوانند از آن بهره ببرند .

منبع : التهذیب 6 - ص 37 ، جامع الاخبار - ص 134 ، فرحه الغری - ص 86 ، وسائل الشیعه 14 - ص 403

 

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا علیه السلام  ضمن حدیثی در فضیلت روز غدیر فرمود : خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر ساکنان طبقات هفتگانه آسمان عرضه کرد . پس اول کسانی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) ایمان آوردند ، ساکنان طبقه هفتم آسمان بودند .خداوند ( به علت این عمل آنان ) آسمان هفتم را به عرش خودش آراست و عرش خود را در آسمان هفتم قرار داد . پس از آن ، ساکنان طبقه چهارم به ولایت امیر مومنان (علیه السلام )  اقرار کردند . خداوند آسمان چهارم را هم به بیت المعمور آراست و بیت المعمور را در آنجا قرار داد . سپس ساکنان آسمان دنیا به امامت امیرمومنان (علیه السلام ) اقرار کردند و ایمان آوردند . خداوند اسمان دنیا را به ستارگان مزین کرد و بعد طبقات دیگر آسمانها ایمان آوردند . سپس ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر زمین ( هفت طبقه زمین ) عرضه کرد .اول جایی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار نمود ، سرزمین مکه بود. پس خداوند آن را به وجود کعبه آراست. سپس سرزمین مدینه ایمان آورد ،‌پس آن سرزمین را به وجود پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آراست . سپس سرزمین کوفه به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار کرد . خداوند آن را به وجود امیر مومنان (علیه السلام ) آراست . سپس خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر کوهها عرضه کرد ، پس اولین کوه هایی که به ولایت امیر مومنان شهادت دادند سه کوه عقیق ، فیروزه و یاقوت بودند

منبع : اقبال الاعمال 2 - ص 262 ، بحار الانوار 27 - ص 262

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

بشیر خدمت امام صادق ( علیه السلام ) عرض کرد : فدایت شوم، چه نگینی بر روی انگشترم قرار دهم ؟
 
حضرت ( علیه السلام ) فرمود:  ای بشیر چرا از عقیق قرمز و عقیق زرد و عقیق سفید قافلی استفاده نمی کنی؟ پس همانا این سه عقیق سه کوهی هستند در بهشت که کوه عقیق قرمز بر خانه پیامبر در بهشت و کوه عقیق زرد بر خانه فاطمه زهرا در بهشت و کوه عقیق سفید نیز بر خانه امیرالمومنین در بهشت سایه افکنده اند و همه این خانه ها یکی است. همانا این سه کوه، خداوند را تسبیح و تقدیس و تمجید میگویند و برای دوستان و محبان آل محمد استغفار میکنند

 

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا (علیه السلام) همچنین درباره همراه داشتن سنگ جزع یمانی از پدرانش از علی(علیه السلام) فرمود: روزی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد درحالی که در دست او انگشتری با نگین جزع یمانی بود برای ما نماز خواند و وقتی نمازش تمام شد آن را به من داد و فرمود:یا علی! این انگشتر را به دست راستت کن و با آن نماز بخوان .آیا میدانی ثواب نماز خواندن با انگشتری که نگین جزع یمانی دارد هفتاد نماز است و جزع تسبیح می گوید و استغفار می کند و ثوابش را به صاحبش می نویسند

منبع : عیون اخبار الرضا ج 2 - ص 132

خواص سری

خواص سری

همراه داشتن عقیق فقر را از بین می برد.

باعث افزایش برکت و فراخی و زیادی رزق و روزی می شود.

دفع بلا، در برابر حوادث و بلایا از صاحبش محافظت می کند.

سنگ عقیق برای محافظت از چشم زخم می باشد.

از بین برنده ی ترس است و شجاعت را برای صاحبش به ارمغان می آورد.

عقیق با خود خوش شانسی و خوش اقبالی نیز برای صاحبش به ارمغان می آورد.

خواص درمانی

خواص درمانی

عقیق برای بیماری های دستگاه گوارش مفید است.

استفاده از عقیق برای دردهای استخوانی به ویژه کمر درد مفید است.

برای جلوگیری از خونریزی های شدید به ویژه برای زنان توصیه می شود.

عقیق بسیار پر انرژی است و برای ناراحتی های روحی و بر طرف شدن غم مفید است و همچنین آرامش بخش و شادی آور است.

نحوه نگهداری

نحوه نگهداری

جهت تخلیه و پاکسازی عقیق از امواج منفی می توانید آن را در هفته یک بار در آب جاری بشویید. و جهت شارژ مجدد سنگ را در معرض نور خورشید قرار دهید.

کانی شناسی

کانی شناسی

کانی شناسی:

عقیق سنگی سیلیسی و نوعی از در کوهی است که بیشتر از سنگ یمانی تشکیل شده‌است. ترکیب شیمیایی آن ۱۰۰% SiO۲یا سیلیس است که البته گاهی عناصری نظیر Al، Fe، Mg، Ca، Ni، Cr در کنار آن قرار می‌گیرد. ویژگی عقیق ریزدانه بودن آن و روشنی رنگش است.عقیق درخشنده و دارای چمک بلورین می‌باشد. بهترین آن سرخ، زرد و سفید است. گونه‌ای از آن که ذرات فراوان میکا دارد و براق است دلربا نامیده می‌شود. شکل بلورهای عقیق، نازک و شش گوش است این کانی در هیدروکسید پتاسیم (KOH) حل می‌شود. 

عقیق به حالت توده های گره خورده در صخره سنگ های گدازه های آتشتفشانی یافت می شود وقتی صخره ها شکاف می خورند، عقیق ها با طرح ها و رنگ های شگرف ظاهر می شوند.

عقیق

کلیات

رده

کانی

فرمول

SiO2

ویژگی‌ها

رنگ

سفید تا خاکستری، آبی روشن، نارنجی تا سرخ، سیاه

حالت بلوری

سنگ چخماق نهان‌بلورین

ساختار

ریزبلور لوزی‌پهلو

چگالی

۲٫۶۴-۲٫۵۸

دوشکستگی

تا ۰٫۰۰۴+

سختی

7

 

 خواص دعاي شرف شمس:

در كتاب بسيار گرانقدر شمس المعارف الكبري در خواص دعاي شرف الشمس آمده است:
1- زماني كه بنويسد و در كفن ميت قرار دهد آن ميت ايمن شود از عذاب قبر
2- كسي آن را نوشته و همراه خود دارد در حفظ خداوند باشد و...
3- هر گاه پيش سلاطين و بزرگان رود با خود دارد مورد قبول ملوك قرار مي گيرد و خداوند حمايت مي كند او را از شر آن ها
4- حامل اين اسما در همه جا پيروز و منصور مي باشد و مقهور مي شود هر كه با او دشمني كند.
5- هر كه با خود دارد سحر و نظر بد از او باطل و دور شود.
6- و هر كسي را كه بسته باشند با خود دارد به بركت اين اسم اعظم الهي گشاده كردد
7- كسي كه زندانيش طولاني شده باشد با خود دارد زود خلاص مي شود.
8- براي مصروع و كسي كه مرض غش كردن دارد و كليه بيماريهاي بدن اثر دارد.
9- براي دختري كه بي شوهر مانده شرف شمس را با خود دارد شوهر كند.
10- كسي كه در سفر رود با خود دارد از شر دزدان و حوادث بد سفر در حفظ الهي باشد.
11- براي بيدار شدن براي نماز شب اين شرف شمس را با خود داشته باشد سحر خيز شود.
 

فلسفه شرف الشمس:

از بزرگان علم نقل است که در روزهای 19 فروردین و 27 ماه مبارک رمضان خداوند به همه چیز شرافت داد تا ارزش بیابند و نزد همدیگر منزلت داشته باشند لذا به اولین تابش خورشید در آن روز شرف الاشمس گویند ساعت ارزانی شرف الاشمس می باشد که این روز زمان حکاکی آیات و علائم مخصوص شرف الاشمس در روی سنگ حجرالاشمس یا همان عقیق زرد می باشد جهت کسب بزرگی و شرافت و عزیزی نزد خلایق خدا و گشایش کار و افزایش رزق و روزی از امام باقر (ع) نقل است که : چه خوشبخت فردی است، او که در روزهای 19 فروردین و 27 رمضان جهت نزدیک به خدا و آل رسول، و دوری از گناه، وسعت رزق و روزی و برطرف شدن مشکلات بر روزی عقیق زرد دعای شرف الاشمس را حکاکی کند.

 

آداب شرف الشمس:

بعد از نیت و حک شدن بر روی عقیق زرد باید دو رکعت نماز حاجت به جا آورده و به منظور هر یک از مقاصد ذیل اذکار آن را قرائت نمایند:

1. وسعت رزق و روزی

100 مرتبه لا اله الا الله الملک الحق المبین

30 سبحان الله و بحمده سبحان الله العظیم و بحمده

خواندن سوره واقعه بعد از نماز عشا

2. رفع گرفتاری ها و مشکلات

با توجه و حضور قلب(بسم الله الرحمن الرحیم) بکویید و بگویید یا الله و آنگاه چهار آیه آخر سوره مبارکه حشر را با (( اعوذ بالله السمیع العلیم من الشیطان اللعین الرجیم)) شروع و بعد از آن 7 مرتبه( و انزلنا فیه القرآن) تا آخر را بخوانید و 7 مرتبه صلوات بفرستید و تا می توانید چه کم و چه زیاد صدقه از مالتان همه روز بدهید.

در مواقع گرفتاری زیر، آسمان دستها را بلند کرده و سه مرتبه بگویید (رجاء) با سر برهنه مجرب است.

3. جهت شفاء مریضان

از رسول اکرم نقل شده کسی که سه مرتبه اعوذ بالله السمیع العلیم من الشیطان اللعین الرجیم بگویید و سپس 3 آیه آخر سوره حشر را قرائت کند و صلوات بفرستد گروهی از فرشتگان مامور حفظ او می شوند.

4. توسل به صاحب الزمان روحی اله الفدا

70 مرتبه یا محمد یا علی یا فاطمه یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی

 

دُر

دُر

عقیق: (AGATE)

سختی عقیق  6.5 می باشد.

عقیق به رنگ های متنوعی مانند قرمز، قرمز مایل به قهوه ای، جگری، زرد، کبود (آبی)، سیاه، سبز، خاکستری و خرمایی یافت می شود.

عقیق دارای گونه های متنوعی نیز می باشد مانند عقیق یمنی، عقیق خراسانی، عقیق باباقوری، عقیق شجری، عقیق سلیمانی ، در نجف و ... .

عقیق در مناطق دیگری یافت می شود اما مرغوب ترین نوع آن عقیق یمنی می باشد.

از دیر باز قبایل و ملل کهن جهان، عقیق را سنگ مقدسی می دانستند و از خود دور نمی کردند و بر این اعتقاد بودند که محافظت کننده در برابر حوادث و بلایا می باشد. و برای افزایش درآمد، رونق کسب و کار و آسان شدن کارها بسیار مفید است.

روایات زیادی از ائمه اطهار و پیامبر در مورد عقیق ذکر شده و بر اهمیت این سنگ تاکید شده است.

آیات و روایات ائمه اطهار

آیات و روایات ائمه اطهار

مطالب در مورد روایات عقیق از شماره 1 تا 17 برگرفته از کتاب حلیة المتقین از علامه محمد باقر بن محمد تقی مجلسی، چاپ هفتم/1390، صفحات 31 تا 33 می باشد:

1.امام صادق (علیه السلام) فرمودند: دوست دارم هر مومنی پنج انگشتر در دست کند، عقیق بابت دفع فقر، فیروزه بابت گشایش کار، یاقوت بابت دفع پریشانی، حدید بابت غلبه بر دشمنان، درنجف بابت آسان شدن امور

2.منقول است که حضرت امیر المؤمنین (ع) چهار انگشتر در دست می کردند، انگشتر یاقوت برای شرافت و زینتش، فیروزه برای نصرت و یاریش، حدید صینی برای قوتش و عقیق برای حرز و دفع دشمنان و بلاها.

3.در حدیث صحیح از حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مروی است که عقیق فقر و درویشی را برطرف می کند و در دست کردن عقیق، نفاق را زایل می کند.

4.امام رضا (ع) فرمودند هرکه قرعه به انگشتر عقیق بزند، بهره او تمام تر بیرون می آید.

5.در حدیث معتبر از امام جعفر صادق(ع) منقول است که انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد، امید است که عاقبش مقرون به خیر و نیکی باشد.

6.از ربیعه الروای منقول است که در دست حضرت امام زین العابدین(ع) انگشتر عقیق دید، پرسید که این چه نگین است؟ فرمود که این عقیق رومی است و حضرت رسول(ص) فرمود که هرکه انگشتر عقیق در دست داشته باشد، حاجتش برآورده می شود .

7.از حضرت صادق(ع) منقول است که انگشتر عقیق مورث ایمنی است در سفر و در حدیث دیگر از آن حضرت منقول است که هرکه انگشتری بگیرد که نگینش عقیق باشد، پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد. و در حدیث دیگر وارد شده که حاکمی پی شخصی فرستاده بود به سبب جرمی، حضرت صادق(ع) فرمود که انگشتر عقیق به او برسانید چنان کردند، مکروهی به او نرسید.

8.در حدیث دیگری از پیامبر منقول است که شخصی به نزد حضرت رسول(ص) آمد و شکایت کرد که دزد در راه به من رسید و اموال مرا برد  حضرت فرمود که چرا انگشتر عقیق در دست نمی کنید؟  مادام که آدمی آن انگشتر را با خود دارد اندوهی به او نمی رسد.

9.در حدیث دیگر فرمود که انگشتر عقیق با خود دارید که آن اول کوهی است که اقرار کرده است از برای خدا به یگانگی و از برای من به پیغمبری و از برای تو یا علی به امامت.

10. در حدیث معتبر از بشیر دهان منقول است که عرض کردم کدام یک از نگین ها بر انگشت خود بنشانم؟ رسول اکرم(ص) فرمودند: چرا غافلی از عقیق سرخ و عقیق زرد و عقیق سفید که این ها سه کوهند در بهشت اما کوه عقیق سرخ پس مشرف است بر خانه رسول خدا(ص) و اما کوه عقیق زرد پس مشرف است بر خانه حضرت فاطمه(س) و اما کوه عقیق سفید پس مشرف است بر خانه حضرت امیر المؤمنین(ع) و همه آن ها یک خانه است و از زیر هر کوهی نهری جاری است از برف سردتر، از شیر سفید تر، و نمی خورد از آن نهرها مگر آل محمد(ص) و شیعیان ایشان و هر سه نهر از کوثر می آید و به یک جا می ریزد و این سه کوه تسبیح و تقدیس و تمجید الهی می کنند و از برای محبان آل محمد(ص) طلب آمرزش می کنند. پس هر که از شیعیان آل محمد یکی از این عقیق ها را در دست داشته باشد، جز خیر و نیکی و فراخی روزی و سلامتی نبیند، از جمیع بلایا در امان باشد و ایمنی یابد از شر پادشاه ظالم  و از هر چه آدمی از آن می ترسد و حذر می نماید.

11.در حدیث دیگر منقول است که شخصی را از برابر امام محمد باقر(ع) گذرانیدند که تازیانه بسیار بر او زده بودند، حضرت فرمود انگشتر عقیق او کجاست؟ اگر با او می بود تازیانه نمی خورد.

12.در روایت دیگر از حضرت صادق (ع) منقول است که دستی به سوی آسمان بلند نمی شود که خدا دوست تر دارد از  دستی که در آن انگشتر عقیق بوده باشد.

13.در حدیث معتبر از امام حسین(ع) منقول است که چون حضرت موسی (ع) بر کوه طور با حق تعالی مناجات کرد و بر زمین نظر کرد، حق تعالی از نور روی او عقیق را آفرید ، پس فرمود که قسم خوردم به ذات مقدس خود که دستی را به آتش جهنم عذاب نکنم که انگشتر عقیق در آن باشد، اگر ولایت علی بن ابیطالب(ع) داشته باشد.

14.در حدیث دیگر منقول است که جبرئیل نازل شد بر حضرت رسول (ص) و گفت یا محمد(ص) پروردگارم سلامت می رساند و می فرماید انگشتر را به دست راست بکن و نگینش را از عقیق بکن و بگو به علی بن ابیطالب(ع) پسرعمت که انگشتر را به دست راست بکند و نگینش را عقیق بکند، حضرت امیر المؤمنین(ع) پرسید که یا رسول الله عقیق کدام است؟ فرمود که کوهی است در یمن که برای خدا اقرار کرده است به یگانگی و برای من به پیغمبری و برای تو و اولاد تو به امامت و برای شیعیان تو به بهشت و برای دشمنان تو به جهنم.

15.از حضرت امیرالمؤمنین منقول است که نماز کسی که انگشتر عقیق در دست داشته باشد بر نماز جماعتی که غیر عقیق در دست داشته باشند،به چهل درجه زیادتی دارد.

16.سلیمان اعمش روایت می کند که در خدمت حضرت امام صادق(ع) بودم در خانه منصور عباسی پس شخصی را بیرون آوردند که تازیانه خورده بود، حضرت فرمود که ای سلیمان ببین که انگشترش چه نگین دارد؟ گفتم یابن رسول الله عقیق نیست، فرمود که ای سلیمان اگر عقیق بود، تازیانه اش نمی زدند. ایشان را گفتم یابن رسول الله دیگر بفرما، فرمود: که ای سلیمان انگشتر عقیق امان می بخشد از خون، گفتم دیگر بفرما، فرمود: ای سلیمان خدای عزوجل دوست می دارد که بلند کند به دعا به سوی او دستی را که در او نگین عقیق باشد. گفتم دیگر بفرما، فرمود: که عجب دارم از دستی که در آن نگین عقیق باشد، چگونه خالی ماند از دینار و درهم. گفتم دیگر بفرما، فرمود: نگاه دارنده آدمی است از هر بلا. گفتم یابن رسول الله، دیگر بفرما، فرمود: که ایمن می گرداند از فقر. گفتم یابن رسول الله روایت کنم این حدیث را از جدت حسین بن علی (ع) از پدرش امیر المؤمنین(ع) ؟ فرمود بلی.

17.در روایت دیگر منقول است که دو رکعت نماز با انگشتر عقیق بهتر است از هزار رکعت که با آن نباشد.


حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

در شب معراج که به آسمان ها سفر کردم ( به عرش رفتم ) به مرتبه ای رسیدم که نزدیکتر از آن ،‌ به مقام ربوبیت ، تصور پذیر نیست . پس خداوند در آنجا با من بین دو کوه عقیق سخن گفت .

منبع : مائه منقبه - ص 168 ، الشیعه فی احادیث الفریقین

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد حاجتش بر آورده می شود.

 

حضرت فاطمه (سلام الله علیها):

هر کس انگشتر عقیق در دست کند ، همیشه خیر و خوبی می بیند .

منبع : امالی ص 311 ، وسائل الشیعه 5 - ص 88

 

امام سجاد (علیه السلام):

ربیعه الرای می گوید : دیدم در دست علی بن حسین (ع ) نگین (عقیق) است به ایشان عرض کردم این چه نگینی است؟

فرمودند : این نگین عقیق رومی است ، هرکس انگشتر عقیق به دست کند حاجتهای او برآورده می شود.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

کسی نزد حضرت خاتم (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و شکوه نمود که دزد در راه اموال مرا ربود، حضرت فرمود: چرا انگشتر عقیق در دست نداشتی که آن از هر بدی آدمی را نگاه می دارد.

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

عقیق سرخ ، زرد و سفید هر سه کوه هایی هستند در بهشت و هر که انگشتری از عقیق بدست کند به جز خیر و خوبی و وسعت رزق نمی‌بیند.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر کس انگشتری که نگینش عقیق است انتخاب کند فقیر نمی شود و کارهایش فقط به نیکو ترین وجه پایان می یابد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

عقیق محافظ در سفر است.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

دو رکعت نماز به همراه نگین عقیق ، معادل هزار رکعت نماز بدون عقیق است.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و صاحب آن عاقبتش به خیر و نیکی باشد.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

یا علی، همانا عقیق اولین کوهی است که به ربوبیت خدای متعال و نبوت من و وصی بودن تو و امامت فرزندانت و اختصاص داشتن بهشت به پیروان تو و اختصاص آتش به دشمنان تو شهادت داده است.

منبع : اقبال الاعمال - 465 ، بحارالانوار 27 - 262

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

از شما مادامی که این عقیق همراه او باشد غم و غصه ای به او نمی رسد.

 

امام رضا (علیه السلام):

انگشتر عقیق فقر را از میان می برد، و دست کردنش نفاق و دو رویی را محو می کند.

 

امام رضا (علیه السلام):

اولین کوههایی که اقرار به ولایت حضرت علی (علیه السلام) کردند ، کوههای فیروزه ، عقیق و یاقوت بوده است .

منبع : بحارالانوار69 - ص 42 ، وسائل 5 - ص 89

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق ( علیه السّلام) ، و آن حضرت از پدران بزرگوارش ( علیهم السّلام ) از امیر مؤمنان علی ( علیه السّلام ) نقل کرده است که فرمود: انگشتری عقیق به دست کنید که خدا شما را برکت دهد، و از بلا در امان باشید.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

دوست دارم که هر مومنی از شیعیان ما پنج انگشتر را در دست داشته باشد . یکی از آنها عقیق است ، زیرا عقیق با ایمان ترین و مومن ترین سنگ به خدا و به ما اهل بیت در میان سنگ ها ست .

منبع : مناقب ج 3 - ص 302 ، بحارالانوار ج 42- ص 61 ، مستدرک ج 3 - ص 293

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

انگشتر عقیق در دست کنید، همانا خداوند با پیامبرش موسی بر کوه عقیق سخن گفت و موسی بر این کوه به مقام کلیم الهی رسید .

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام ) در حدیثی طولانی در خواص سنگ عقیق فرمود : خیلی عجیب است دستی که در آن انگشتر عقیق باشد و درهم و دینار نداشته باشد .

منبع : مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل الشیعه : 5 - ص 91

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام ) در حدیثی در ادامه بیان فواید انگشتر عقیق می فرماید : خداوند دوست دارد دستی که برای دعا کردن به درگاهش بلند می شود ، با انگشتر عقیق باشد .

منبع : مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل الشیعه 5  ص 91

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

عقیق حرز در سفر است و دست کردن انگشتر آن در هنگام سفر ، انسان را از خطرهای سفر محفوظ و مصون می دارد .

منبع : کافی 6 - ص 470 ، الامان - ص 52 ، وسائل 5  ص 89 و90

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : زمانی که خداوند موسی بن عمران را خلق کرد ( وقتی او را در میقات به رسالت مبعوث کرد ) با موسی بن عمران سخن گفت. سپس خداوند عنایت ویژه ای به اهل زمین کرد و از نور صورت حضرت موسی ، کوه عقیق را آفرید.

سپس خداوند قسم یاد نمود : به عزتم قسم هرگز نمی سوزانم و عذاب نمی کنم دستی را که در آن انگشتر عقیق باشد ، به شرط آنکه ولایت علی (علیه السلام ) را در دل داشته باشد.

منبع : المناقب 3  ص 302 ، جامع الاخبار - ص 134 ، بحار الانوار 42  ص 62 ، وسائل 5- ص 87

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

روزی مردی نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و از دزدان قافله در مسیر مسافرت و دزدیده شدن اموالش توسط آنها شکایت کرد.

حضرت فرمود : چرا انگشتر عقیق در دست نمی کنی ؟ پس همانا انگشتر عقیق انسان را از هر بدی محافظت می کند.

منبع : کافی 6 - ص 471 ، جامع الاخبار - ص 134 ، مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل 5  ص 89

 

حضرت علی (علیه السلام):

روزی امیر مومنان (علیه السلام ) از کنار جسد کشته ای می گذشتند که انگشتری با نگین عقیق در دست داشت .

 در این حال حضرت فرمود : انگشترش را برای من بیاورید.

 همراهان حضرت انگشتر مرد مقتول را از دستش درآوردند و به حضرت دادند.

امیر مومنان (علیه السلام )  نگاهی به آن انگشتر کردند و فرمودند : برای چه از صاحبت که تو را در دست داشت محافظت نکردی ؟ ( و مانع کشته شدنش نشدی ؟ )

 پس انگشتر به صدا در آمد و گفت : یا علی من عقیق یمانی نیستم.

منبع : الدر الثمین - ص 73

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

ابن شهر آشوب نقل می کند که :

 روزی جبرئیل بر پیامبر نازل شد و گفت : یا رسول الله ( صلی الله علیه و آله و سلم ) پروردگارم بر تو سلام و درود میفرستد و میفرماید انگشترت را در دست راست کن و نگین آن را هم عقیق قرار بده و به پسر عمویت علی ( علیه السلام ) نیز بگو انگشترش را در دست راست کند و نگین آن را عقیق قرار دهد.

 پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم )  پیام جبرئیل را به امیر المومنین  ( علیه السلام )  رسانید . حضرت عرضه داشت :یا رسول الله ( صلی الله علیه و آله و سلم ) عقیق چیست ؟

پیامبر  ( صلی الله علیه و آله و سلم )  فرمودند : نام کوهی در کشور یمن است.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

سلمان فارسی روایت می کند که روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به امیر مومنان (علیه السلام ) فرمود : یا علی انگشتری را در دست راست کن تا از دسته مقربان الهی باشی .

حضرت (علیه السلام ) عرضه داشت : یا رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، مقربان درگاه الهی چه کسانی هستند ؟

پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : آنها جبرئیل و میکائیل اند .

باز (علیه السلام ) حضرت پرسیدند : چه انگشتری در دست کنم ؟

 پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : عقیق قرمز ، پس همانا سنگ عقیق ، اول کوهی است که اقرار به وحدانیت خدا و پیامبری من و به وصایت تو یا علی و امامت فرزندان بعد از تو و به بودن بهشت برای محبان تو و شیعیان فرزندانت کرده است.

منبع : علل الشرایع: 1 - ص 158 ، بحار : 42 - ص 69 ، وسائل : 5 - ص 82

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

روزی مردی از کنار امام باقر ( علیه السلام ) عبور کرد که دستگاه ظالمانه حکومتی بنی امیه به نا حق به را تازیانه زده بودند .

پس امام باقر ( علیه السلام )  به راوی فرمودند: چرا همراه خود انگشتر عقیق نداشت؟ بدان همانا اگر انگشتر عقیق در دست داشت، به او به نا حق تازیانه نمی زدند .

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

اسماعیل فرزند امام صادق ( علیه السلام ) از جدش امام باقر ( علیه السلام ) نقل می کند که حضرت به او فرموده است : ای فرزندم هر کس که شب را صبح کند، در حالی که انگشتر عقیق در دست راستش باشد و هنگام صبح قبل از آن که کسی را ببیند، نگین انگشترش را برگرداند، به طوری که در کف دستش قرار گیرد و سوره قدر را بخواند وبعد آیه موجود را خداوند او را در آن روز از شر آن چه از آسمان نازل میشود و به سوی آسمان بالا میرود و هم چنین از شر آن چه در زمین فرود میآید و از آن خارج میشود، حفظ میکند و محافظت خدا و ولی خدا به سر میبرد تا صبح را به شب رساند .

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام )خطاب به مفضل فرمود : دوست دارم که هر مومنی پنج انگشتر در دست کند : عقیق ، فیروزه و یاقوت و حدید صینی و دُرّ نجف . مفضل پرسید : سرورم ، خاصیت و فضیلت دست کردن انگشتر دُرّ نجف چیست ؟ حضرت فرمود : هر کس انگشتر دُرّ نجف در دست کند و نگاه به آن کند ، خداوند برای هر نگاهی که به این نگین می اندازد ، ثواب یک زیارت ( اعم از حج یا غیره ) در نامه عمل او می نویسد که اجر و ثواب آن برابر با اجر و ثواب عمل پیامبران و صالحان است و اگر رحمت خداوند بر شیعیان نبود ، قیمت هر دانه نگین درّ نجف به قدری گران می شد که کسی توانایی خرید آن را نداشت ، لکن خداوند آن را بر شیعیان ارزان قرار داده و زیاد یافت می شود تا آن که همه شیعیان بتوانند از آن بهره ببرند .

منبع : التهذیب 6 - ص 37 ، جامع الاخبار - ص 134 ، فرحه الغری - ص 86 ، وسائل الشیعه 14 - ص 403

 

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا علیه السلام  ضمن حدیثی در فضیلت روز غدیر فرمود : خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر ساکنان طبقات هفتگانه آسمان عرضه کرد . پس اول کسانی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) ایمان آوردند ، ساکنان طبقه هفتم آسمان بودند .خداوند ( به علت این عمل آنان ) آسمان هفتم را به عرش خودش آراست و عرش خود را در آسمان هفتم قرار داد . پس از آن ، ساکنان طبقه چهارم به ولایت امیر مومنان (علیه السلام )  اقرار کردند . خداوند آسمان چهارم را هم به بیت المعمور آراست و بیت المعمور را در آنجا قرار داد . سپس ساکنان آسمان دنیا به امامت امیرمومنان (علیه السلام ) اقرار کردند و ایمان آوردند . خداوند اسمان دنیا را به ستارگان مزین کرد و بعد طبقات دیگر آسمانها ایمان آوردند . سپس ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر زمین ( هفت طبقه زمین ) عرضه کرد .اول جایی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار نمود ، سرزمین مکه بود. پس خداوند آن را به وجود کعبه آراست. سپس سرزمین مدینه ایمان آورد ،‌پس آن سرزمین را به وجود پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آراست . سپس سرزمین کوفه به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار کرد . خداوند آن را به وجود امیر مومنان (علیه السلام ) آراست . سپس خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر کوهها عرضه کرد ، پس اولین کوه هایی که به ولایت امیر مومنان شهادت دادند سه کوه عقیق ، فیروزه و یاقوت بودند

منبع : اقبال الاعمال 2 - ص 262 ، بحار الانوار 27 - ص 262

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

بشیر خدمت امام صادق ( علیه السلام ) عرض کرد : فدایت شوم، چه نگینی بر روی انگشترم قرار دهم ؟
 
حضرت ( علیه السلام ) فرمود:  ای بشیر چرا از عقیق قرمز و عقیق زرد و عقیق سفید قافلی استفاده نمی کنی؟ پس همانا این سه عقیق سه کوهی هستند در بهشت که کوه عقیق قرمز بر خانه پیامبر در بهشت و کوه عقیق زرد بر خانه فاطمه زهرا در بهشت و کوه عقیق سفید نیز بر خانه امیرالمومنین در بهشت سایه افکنده اند و همه این خانه ها یکی است. همانا این سه کوه، خداوند را تسبیح و تقدیس و تمجید میگویند و برای دوستان و محبان آل محمد استغفار میکنند

 

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا (علیه السلام) همچنین درباره همراه داشتن سنگ جزع یمانی از پدرانش از علی(علیه السلام) فرمود: روزی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد درحالی که در دست او انگشتری با نگین جزع یمانی بود برای ما نماز خواند و وقتی نمازش تمام شد آن را به من داد و فرمود:یا علی! این انگشتر را به دست راستت کن و با آن نماز بخوان .آیا میدانی ثواب نماز خواندن با انگشتری که نگین جزع یمانی دارد هفتاد نماز است و جزع تسبیح می گوید و استغفار می کند و ثوابش را به صاحبش می نویسند

منبع : عیون اخبار الرضا ج 2 - ص 132

خواص سری

خواص سری

همراه داشتن عقیق فقر را از بین می برد.

باعث افزایش برکت و فراخی و زیادی رزق و روزی می شود.

دفع بلا، در برابر حوادث و بلایا از صاحبش محافظت می کند.

سنگ عقیق برای محافظت از چشم زخم می باشد.

از بین برنده ی ترس است و شجاعت را برای صاحبش به ارمغان می آورد.

عقیق با خود خوش شانسی و خوش اقبالی نیز برای صاحبش به ارمغان می آورد.

خواص درمانی

خواص درمانی

عقیق برای بیماری های دستگاه گوارش مفید است.

استفاده از عقیق برای دردهای استخوانی به ویژه کمر درد مفید است.

برای جلوگیری از خونریزی های شدید به ویژه برای زنان توصیه می شود.

عقیق بسیار پر انرژی است و برای ناراحتی های روحی و بر طرف شدن غم مفید است و همچنین آرامش بخش و شادی آور است.

نحوه نگهداری

نحوه نگهداری

جهت تخلیه و پاکسازی عقیق از امواج منفی می توانید آن را در هفته یک بار در آب جاری بشویید. و جهت شارژ مجدد سنگ را در معرض نور خورشید قرار دهید.

کانی شناسی

کانی شناسی

کانی شناسی:

عقیق سنگی سیلیسی و نوعی از در کوهی است که بیشتر از سنگ یمانی تشکیل شده‌است. ترکیب شیمیایی آن ۱۰۰% SiO۲یا سیلیس است که البته گاهی عناصری نظیر Al، Fe، Mg، Ca، Ni، Cr در کنار آن قرار می‌گیرد. ویژگی عقیق ریزدانه بودن آن و روشنی رنگش است.عقیق درخشنده و دارای چمک بلورین می‌باشد. بهترین آن سرخ، زرد و سفید است. گونه‌ای از آن که ذرات فراوان میکا دارد و براق است دلربا نامیده می‌شود. شکل بلورهای عقیق، نازک و شش گوش است این کانی در هیدروکسید پتاسیم (KOH) حل می‌شود. 

عقیق به حالت توده های گره خورده در صخره سنگ های گدازه های آتشتفشانی یافت می شود وقتی صخره ها شکاف می خورند، عقیق ها با طرح ها و رنگ های شگرف ظاهر می شوند.

عقیق

کلیات

رده

کانی

فرمول

SiO2

ویژگی‌ها

رنگ

سفید تا خاکستری، آبی روشن، نارنجی تا سرخ، سیاه

حالت بلوری

سنگ چخماق نهان‌بلورین

ساختار

ریزبلور لوزی‌پهلو

چگالی

۲٫۶۴-۲٫۵۸

دوشکستگی

تا ۰٫۰۰۴+

سختی

 
عقیق قرمز

عقیق قرمز

عقیق: (AGATE)

سختی عقیق 7 6.5 می باشد.

عقیق به رنگ های متنوعی مانند قرمز، قرمز مایل به قهوه ای، جگری، زرد، کبود (آبی)، سیاه، سبز، خاکستری و خرمایی یافت می شود.

عقیق دارای گونه های متنوعی نیز می باشد مانند عقیق یمنی، عقیق خراسانی، عقیق باباقوری، عقیق شجری، عقیق سلیمانی ، در نجف و ... .

عقیق در مناطق دیگری یافت می شود اما مرغوب ترین نوع آن عقیق یمنی می باشد.

از دیر باز قبایل و ملل کهن جهان، عقیق را سنگ مقدسی می دانستند و از خود دور نمی کردند و بر این اعتقاد بودند که محافظت کننده در برابر حوادث و بلایا می باشد. و برای افزایش درآمد، رونق کسب و کار و آسان شدن کارها بسیار مفید است.

روایات زیادی از ائمه اطهار و پیامبر در مورد عقیق ذکر شده و بر اهمیت این سنگ تاکید شده است.

آیات و روایات ائمه اطهار

آیات و روایات ائمه اطهار

مطالب در مورد روایات عقیق از شماره 1 تا 17 برگرفته از کتاب حلیة المتقین از علامه محمد باقر بن محمد تقی مجلسی، چاپ هفتم/1390، صفحات 31 تا 33 می باشد:

1.امام صادق (علیه السلام) فرمودند: دوست دارم هر مومنی پنج انگشتر در دست کند، عقیق بابت دفع فقر، فیروزه بابت گشایش کار، یاقوت بابت دفع پریشانی، حدید بابت غلبه بر دشمنان، درنجف بابت آسان شدن امور

2.منقول است که حضرت امیر المؤمنین (ع) چهار انگشتر در دست می کردند، انگشتر یاقوت برای شرافت و زینتش، فیروزه برای نصرت و یاریش، حدید صینی برای قوتش و عقیق برای حرز و دفع دشمنان و بلاها.

3.در حدیث صحیح از حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مروی است که عقیق فقر و درویشی را برطرف می کند و در دست کردن عقیق، نفاق را زایل می کند.

4.امام رضا (ع) فرمودند هرکه قرعه به انگشتر عقیق بزند، بهره او تمام تر بیرون می آید.

5.در حدیث معتبر از امام جعفر صادق(ع) منقول است که انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد، امید است که عاقبش مقرون به خیر و نیکی باشد.

6.از ربیعه الروای منقول است که در دست حضرت امام زین العابدین(ع) انگشتر عقیق دید، پرسید که این چه نگین است؟ فرمود که این عقیق رومی است و حضرت رسول(ص) فرمود که هرکه انگشتر عقیق در دست داشته باشد، حاجتش برآورده می شود .

7.از حضرت صادق(ع) منقول است که انگشتر عقیق مورث ایمنی است در سفر و در حدیث دیگر از آن حضرت منقول است که هرکه انگشتری بگیرد که نگینش عقیق باشد، پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد. و در حدیث دیگر وارد شده که حاکمی پی شخصی فرستاده بود به سبب جرمی، حضرت صادق(ع) فرمود که انگشتر عقیق به او برسانید چنان کردند، مکروهی به او نرسید.

8.در حدیث دیگری از پیامبر منقول است که شخصی به نزد حضرت رسول(ص) آمد و شکایت کرد که دزد در راه به من رسید و اموال مرا برد  حضرت فرمود که چرا انگشتر عقیق در دست نمی کنید؟  مادام که آدمی آن انگشتر را با خود دارد اندوهی به او نمی رسد.

9.در حدیث دیگر فرمود که انگشتر عقیق با خود دارید که آن اول کوهی است که اقرار کرده است از برای خدا به یگانگی و از برای من به پیغمبری و از برای تو یا علی به امامت.

10. در حدیث معتبر از بشیر دهان منقول است که عرض کردم کدام یک از نگین ها بر انگشت خود بنشانم؟ رسول اکرم(ص) فرمودند: چرا غافلی از عقیق سرخ و عقیق زرد و عقیق سفید که این ها سه کوهند در بهشت اما کوه عقیق سرخ پس مشرف است بر خانه رسول خدا(ص) و اما کوه عقیق زرد پس مشرف است بر خانه حضرت فاطمه(س) و اما کوه عقیق سفید پس مشرف است بر خانه حضرت امیر المؤمنین(ع) و همه آن ها یک خانه است و از زیر هر کوهی نهری جاری است از برف سردتر، از شیر سفید تر، و نمی خورد از آن نهرها مگر آل محمد(ص) و شیعیان ایشان و هر سه نهر از کوثر می آید و به یک جا می ریزد و این سه کوه تسبیح و تقدیس و تمجید الهی می کنند و از برای محبان آل محمد(ص) طلب آمرزش می کنند. پس هر که از شیعیان آل محمد یکی از این عقیق ها را در دست داشته باشد، جز خیر و نیکی و فراخی روزی و سلامتی نبیند، از جمیع بلایا در امان باشد و ایمنی یابد از شر پادشاه ظالم  و از هر چه آدمی از آن می ترسد و حذر می نماید.

11.در حدیث دیگر منقول است که شخصی را از برابر امام محمد باقر(ع) گذرانیدند که تازیانه بسیار بر او زده بودند، حضرت فرمود انگشتر عقیق او کجاست؟ اگر با او می بود تازیانه نمی خورد.

12.در روایت دیگر از حضرت صادق (ع) منقول است که دستی به سوی آسمان بلند نمی شود که خدا دوست تر دارد از  دستی که در آن انگشتر عقیق بوده باشد.

13.در حدیث معتبر از امام حسین(ع) منقول است که چون حضرت موسی (ع) بر کوه طور با حق تعالی مناجات کرد و بر زمین نظر کرد، حق تعالی از نور روی او عقیق را آفرید ، پس فرمود که قسم خوردم به ذات مقدس خود که دستی را به آتش جهنم عذاب نکنم که انگشتر عقیق در آن باشد، اگر ولایت علی بن ابیطالب(ع) داشته باشد.

14.در حدیث دیگر منقول است که جبرئیل نازل شد بر حضرت رسول (ص) و گفت یا محمد(ص) پروردگارم سلامت می رساند و می فرماید انگشتر را به دست راست بکن و نگینش را از عقیق بکن و بگو به علی بن ابیطالب(ع) پسرعمت که انگشتر را به دست راست بکند و نگینش را عقیق بکند، حضرت امیر المؤمنین(ع) پرسید که یا رسول الله عقیق کدام است؟ فرمود که کوهی است در یمن که برای خدا اقرار کرده است به یگانگی و برای من به پیغمبری و برای تو و اولاد تو به امامت و برای شیعیان تو به بهشت و برای دشمنان تو به جهنم.

15.از حضرت امیرالمؤمنین منقول است که نماز کسی که انگشتر عقیق در دست داشته باشد بر نماز جماعتی که غیر عقیق در دست داشته باشند،به چهل درجه زیادتی دارد.

16.سلیمان اعمش روایت می کند که در خدمت حضرت امام صادق(ع) بودم در خانه منصور عباسی پس شخصی را بیرون آوردند که تازیانه خورده بود، حضرت فرمود که ای سلیمان ببین که انگشترش چه نگین دارد؟ گفتم یابن رسول الله عقیق نیست، فرمود که ای سلیمان اگر عقیق بود، تازیانه اش نمی زدند. ایشان را گفتم یابن رسول الله دیگر بفرما، فرمود: که ای سلیمان انگشتر عقیق امان می بخشد از خون، گفتم دیگر بفرما، فرمود: ای سلیمان خدای عزوجل دوست می دارد که بلند کند به دعا به سوی او دستی را که در او نگین عقیق باشد. گفتم دیگر بفرما، فرمود: که عجب دارم از دستی که در آن نگین عقیق باشد، چگونه خالی ماند از دینار و درهم. گفتم دیگر بفرما، فرمود: نگاه دارنده آدمی است از هر بلا. گفتم یابن رسول الله، دیگر بفرما، فرمود: که ایمن می گرداند از فقر. گفتم یابن رسول الله روایت کنم این حدیث را از جدت حسین بن علی (ع) از پدرش امیر المؤمنین(ع) ؟ فرمود بلی.

17.در روایت دیگر منقول است که دو رکعت نماز با انگشتر عقیق بهتر است از هزار رکعت که با آن نباشد.


حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

در شب معراج که به آسمان ها سفر کردم ( به عرش رفتم ) به مرتبه ای رسیدم که نزدیکتر از آن ،‌ به مقام ربوبیت ، تصور پذیر نیست . پس خداوند در آنجا با من بین دو کوه عقیق سخن گفت .

منبعمائه منقبه - ص 168 ، الشیعه فی احادیث الفریقین

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد حاجتش بر آورده می شود.

 

حضرت فاطمه (سلام الله علیها):

هر کس انگشتر عقیق در دست کند ، همیشه خیر و خوبی می بیند .

منبعامالی ص 311 ، وسائل الشیعه 5 - ص 88

 

امام سجاد (علیه السلام):

ربیعه الرای می گوید : دیدم در دست علی بن حسین (ع ) نگین (عقیق) است به ایشان عرض کردم این چه نگینی است؟

فرمودند : این نگین عقیق رومی است ، هرکس انگشتر عقیق به دست کند حاجتهای او برآورده می شود.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

کسی نزد حضرت خاتم (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و شکوه نمود که دزد در راه اموال مرا ربود، حضرت فرمود: چرا انگشتر عقیق در دست نداشتی که آن از هر بدی آدمی را نگاه می دارد.

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

عقیق سرخ ، زرد و سفید هر سه کوه هایی هستند در بهشت و هر که انگشتری از عقیق بدست کند به جز خیر و خوبی و وسعت رزق نمی‌بیند.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر کس انگشتری که نگینش عقیق است انتخاب کند فقیر نمی شود و کارهایش فقط به نیکو ترین وجه پایان می یابد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

عقیق محافظ در سفر است.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

دو رکعت نماز به همراه نگین عقیق ، معادل هزار رکعت نماز بدون عقیق است.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و صاحب آن عاقبتش به خیر و نیکی باشد.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

یا علی، همانا عقیق اولین کوهی است که به ربوبیت خدای متعال و نبوت من و وصی بودن تو و امامت فرزندانت و اختصاص داشتن بهشت به پیروان تو و اختصاص آتش به دشمنان تو شهادت داده است.

منبعاقبال الاعمال - 465 ، بحارالانوار 27 - 262

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

از شما مادامی که این عقیق همراه او باشد غم و غصه ای به او نمی رسد.

 

امام رضا (علیه السلام):

انگشتر عقیق فقر را از میان می برد، و دست کردنش نفاق و دو رویی را محو می کند.

 

امام رضا (علیه السلام):

اولین کوههایی که اقرار به ولایت حضرت علی (علیه السلام) کردند ، کوههای فیروزه ، عقیق و یاقوت بوده است .

منبعبحارالانوار69 - ص 42 ، وسائل 5 - ص 89

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق ( علیه السّلام) ، و آن حضرت از پدران بزرگوارش ( علیهم السّلام ) از امیر مؤمنان علی ( علیه السّلام ) نقل کرده است که فرمود: انگشتری عقیق به دست کنید که خدا شما را برکت دهد، و از بلا در امان باشید.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

دوست دارم که هر مومنی از شیعیان ما پنج انگشتر را در دست داشته باشد . یکی از آنها عقیق است ، زیرا عقیق با ایمان ترین و مومن ترین سنگ به خدا و به ما اهل بیت در میان سنگ ها ست .

منبعمناقب ج 3 - ص 302 ، بحارالانوار ج 42- ص 61 ، مستدرک ج 3 - ص 293

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

انگشتر عقیق در دست کنید، همانا خداوند با پیامبرش موسی بر کوه عقیق سخن گفت و موسی بر این کوه به مقام کلیم الهی رسید .

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام ) در حدیثی طولانی در خواص سنگ عقیق فرمود : خیلی عجیب است دستی که در آن انگشتر عقیق باشد و درهم و دینار نداشته باشد .

منبعمکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل الشیعه : 5 - ص 91

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام ) در حدیثی در ادامه بیان فواید انگشتر عقیق می فرماید : خداوند دوست دارد دستی که برای دعا کردن به درگاهش بلند می شود ، با انگشتر عقیق باشد .

منبعمکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل الشیعه 5 ص 91

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

عقیق حرز در سفر است و دست کردن انگشتر آن در هنگام سفر ، انسان را از خطرهای سفر محفوظ و مصون می دارد .

منبعکافی 6 - ص 470 ، الامان - ص 52 ، وسائل 5 ص 89 و90

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : زمانی که خداوند موسی بن عمران را خلق کرد ( وقتی او را در میقات به رسالت مبعوث کرد ) با موسی بن عمران سخن گفت. سپس خداوند عنایت ویژه ای به اهل زمین کرد و از نور صورت حضرت موسی ، کوه عقیق را آفرید.

سپس خداوند قسم یاد نمود : به عزتم قسم هرگز نمی سوزانم و عذاب نمی کنم دستی را که در آن انگشتر عقیق باشد ، به شرط آنکه ولایت علی (علیه السلام ) را در دل داشته باشد.

منبعالمناقب 3 ص 302 ، جامع الاخبار - ص 134 ، بحار الانوار 42 ص 62 ، وسائل 5- ص 87

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

روزی مردی نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و از دزدان قافله در مسیر مسافرت و دزدیده شدن اموالش توسط آنها شکایت کرد.

حضرت فرمود : چرا انگشتر عقیق در دست نمی کنی ؟ پس همانا انگشتر عقیق انسان را از هر بدی محافظت می کند.

منبعکافی 6 - ص 471 ، جامع الاخبار - ص 134 ، مکارم الاخلاق - ص 88 ، وسائل 5 ص 89

 

حضرت علی (علیه السلام):

روزی امیر مومنان (علیه السلام ) از کنار جسد کشته ای می گذشتند که انگشتری با نگین عقیق در دست داشت .

 در این حال حضرت فرمود : انگشترش را برای من بیاورید.

 همراهان حضرت انگشتر مرد مقتول را از دستش درآوردند و به حضرت دادند.

امیر مومنان (علیه السلام )  نگاهی به آن انگشتر کردند و فرمودند : برای چه از صاحبت که تو را در دست داشت محافظت نکردی ؟ ( و مانع کشته شدنش نشدی ؟ )

 پس انگشتر به صدا در آمد و گفت : یا علی من عقیق یمانی نیستم.

منبعالدر الثمین - ص 73

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

ابن شهر آشوب نقل می کند که :

 روزی جبرئیل بر پیامبر نازل شد و گفت : یا رسول الله ( صلی الله علیه و آله و سلم ) پروردگارم بر تو سلام و درود میفرستد و میفرماید انگشترت را در دست راست کن و نگین آن را هم عقیق قرار بده و به پسر عمویت علی ( علیه السلام ) نیز بگو انگشترش را در دست راست کند و نگین آن را عقیق قرار دهد.

 پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم )  پیام جبرئیل را به امیر المومنین  ( علیه السلام )  رسانید . حضرت عرضه داشت :یا رسول الله ( صلی الله علیه و آله و سلم ) عقیق چیست ؟

پیامبر  ( صلی الله علیه و آله و سلم )  فرمودند : نام کوهی در کشور یمن است.

 

حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم):

سلمان فارسی روایت می کند که روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به امیر مومنان (علیه السلام ) فرمود : یا علی انگشتری را در دست راست کن تا از دسته مقربان الهی باشی .

حضرت (علیه السلام ) عرضه داشت : یا رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، مقربان درگاه الهی چه کسانی هستند ؟

پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : آنها جبرئیل و میکائیل اند .

باز (علیه السلام ) حضرت پرسیدند : چه انگشتری در دست کنم ؟

 پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : عقیق قرمز ، پس همانا سنگ عقیق ، اول کوهی است که اقرار به وحدانیت خدا و پیامبری من و به وصایت تو یا علی و امامت فرزندان بعد از تو و به بودن بهشت برای محبان تو و شیعیان فرزندانت کرده است.

منبععلل الشرایع: 1 - ص 158 ، بحار : 42 - ص 69 ، وسائل : 5 - ص 82

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

روزی مردی از کنار امام باقر ( علیه السلام ) عبور کرد که دستگاه ظالمانه حکومتی بنی امیه به نا حق به را تازیانه زده بودند .

پس امام باقر ( علیه السلام )  به راوی فرمودند: چرا همراه خود انگشتر عقیق نداشت؟ بدان همانا اگر انگشتر عقیق در دست داشت، به او به نا حق تازیانه نمی زدند .

 

امام محمّد باقر (علیه السلام):

اسماعیل فرزند امام صادق ( علیه السلام ) از جدش امام باقر ( علیه السلام ) نقل می کند که حضرت به او فرموده است : ای فرزندم هر کس که شب را صبح کند، در حالی که انگشتر عقیق در دست راستش باشد و هنگام صبح قبل از آن که کسی را ببیند، نگین انگشترش را برگرداند، به طوری که در کف دستش قرار گیرد و سوره قدر را بخواند وبعد آیه موجود را خداوند او را در آن روز از شر آن چه از آسمان نازل میشود و به سوی آسمان بالا میرود و هم چنین از شر آن چه در زمین فرود میآید و از آن خارج میشود، حفظ میکند و محافظت خدا و ولی خدا به سر میبرد تا صبح را به شب رساند .

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

امام صادق (علیه السلام )خطاب به مفضل فرمود : دوست دارم که هر مومنی پنج انگشتر در دست کند : عقیق ، فیروزه و یاقوت و حدید صینی و دُرّ نجف . مفضل پرسید : سرورم ، خاصیت و فضیلت دست کردن انگشتر دُرّ نجف چیست ؟ حضرت فرمود : هر کس انگشتر دُرّ نجف در دست کند و نگاه به آن کند ، خداوند برای هر نگاهی که به این نگین می اندازد ، ثواب یک زیارت ( اعم از حج یا غیره ) در نامه عمل او می نویسد که اجر و ثواب آن برابر با اجر و ثواب عمل پیامبران و صالحان است و اگر رحمت خداوند بر شیعیان نبود ، قیمت هر دانه نگین درّ نجف به قدری گران می شد که کسی توانایی خرید آن را نداشت ، لکن خداوند آن را بر شیعیان ارزان قرار داده و زیاد یافت می شود تا آن که همه شیعیان بتوانند از آن بهره ببرند .

منبعالتهذیب 6 - ص 37 ، جامع الاخبار - ص 134 ، فرحه الغری - ص 86 ، وسائل الشیعه 14 - ص 403

 

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا علیه السلام  ضمن حدیثی در فضیلت روز غدیر فرمود : خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر ساکنان طبقات هفتگانه آسمان عرضه کرد . پس اول کسانی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) ایمان آوردند ، ساکنان طبقه هفتم آسمان بودند .خداوند ( به علت این عمل آنان ) آسمان هفتم را به عرش خودش آراست و عرش خود را در آسمان هفتم قرار داد . پس از آن ، ساکنان طبقه چهارم به ولایت امیر مومنان (علیه السلام )  اقرار کردند . خداوند آسمان چهارم را هم به بیت المعمور آراست و بیت المعمور را در آنجا قرار داد . سپس ساکنان آسمان دنیا به امامت امیرمومنان (علیه السلام ) اقرار کردند و ایمان آوردند . خداوند اسمان دنیا را به ستارگان مزین کرد و بعد طبقات دیگر آسمانها ایمان آوردند . سپس ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر زمین ( هفت طبقه زمین ) عرضه کرد .اول جایی که به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار نمود ، سرزمین مکه بود. پس خداوند آن را به وجود کعبه آراست. سپس سرزمین مدینه ایمان آورد ،‌پس آن سرزمین را به وجود پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آراست . سپس سرزمین کوفه به ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) اقرار کرد . خداوند آن را به وجود امیر مومنان (علیه السلام ) آراست . سپس خداوند ولایت امیر مومنان (علیه السلام ) را بر کوهها عرضه کرد ، پس اولین کوه هایی که به ولایت امیر مومنان شهادت دادند سه کوه عقیق ، فیروزه و یاقوت بودند

منبعاقبال الاعمال 2 - ص 262 ، بحار الانوار 27 - ص 262

 

امام جعفر صادق (علیه السلام):

بشیر خدمت امام صادق ( علیه السلام ) عرض کرد : فدایت شوم، چه نگینی بر روی انگشترم قرار دهم ؟
 
حضرت ( علیه السلام ) فرمود:  ای بشیر چرا از عقیق قرمز و عقیق زرد و عقیق سفید قافلی استفاده نمی کنی؟ پس همانا این سه عقیق سه کوهی هستند در بهشت که کوه عقیق قرمز بر خانه پیامبر در بهشت و کوه عقیق زرد بر خانه فاطمه زهرا در بهشت و کوه عقیق سفید نیز بر خانه امیرالمومنین در بهشت سایه افکنده اند و همه این خانه ها یکی است. همانا این سه کوه، خداوند را تسبیح و تقدیس و تمجید میگویند و برای دوستان و محبان آل محمد استغفار میکنند

 

امام رضا (علیه السلام):

امام رضا (علیه السلام) همچنین درباره همراه داشتن سنگ جزع یمانی از پدرانش از علی(علیه السلام) فرمود: روزی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد درحالی که در دست او انگشتری با نگین جزع یمانی بود برای ما نماز خواند و وقتی نمازش تمام شد آن را به من داد و فرمود:یا علی! این انگشتر را به دست راستت کن و با آن نماز بخوان .آیا میدانی ثواب نماز خواندن با انگشتری که نگین جزع یمانی دارد هفتاد نماز است و جزع تسبیح می گوید و استغفار می کند و ثوابش را به صاحبش می نویسند

منبععیون اخبار الرضا ج 2 - ص 132

خواص سری

خواص سری

همراه داشتن عقیق فقر را از بین می برد.

باعث افزایش برکت و فراخی و زیادی رزق و روزی می شود.

دفع بلا، در برابر حوادث و بلایا از صاحبش محافظت می کند.

سنگ عقیق برای محافظت از چشم زخم می باشد.

از بین برنده ی ترس است و شجاعت را برای صاحبش به ارمغان می آورد.

عقیق با خود خوش شانسی و خوش اقبالی نیز برای صاحبش به ارمغان می آورد.

خواص درمانی

خواص درمانی

عقیق برای بیماری های دستگاه گوارش مفید است.

استفاده از عقیق برای دردهای استخوانی به ویژه کمر درد مفید است.

برای جلوگیری از خونریزی های شدید به ویژه برای زنان توصیه می شود.

عقیق بسیار پر انرژی است و برای ناراحتی های روحی و بر طرف شدن غم مفید است و همچنین آرامش بخش و شادی آور است.

نحوه نگهداری

نحوه نگهداری

جهت تخلیه و پاکسازی عقیق از امواج منفی می توانید آن را در هفته یک بار در آب جاری بشویید. و جهت شارژ مجدد سنگ را در معرض نور خورشید قرار دهید.

کانی شناسی

کانی شناسی

کانی شناسی:

عقیق سنگی سیلیسی و نوعی از در کوهی است که بیشتر از سنگ یمانی تشکیل شده‌است. ترکیب شیمیایی آن ۱۰۰% SiO۲یا سیلیس است که البته گاهی عناصری نظیر Al، Fe، Mg، Ca، Ni، Cr در کنار آن قرار می‌گیرد. ویژگی عقیق ریزدانه بودن آن و روشنی رنگش است.عقیق درخشنده و دارای چمک بلورین می‌باشد. بهترین آن سرخ، زرد و سفید است. گونه‌ای از آن که ذرات فراوان میکا دارد و براق است دلربا نامیده می‌شود. شکل بلورهای عقیق، نازک و شش گوش است این کانی در هیدروکسید پتاسیم (KOH) حل می‌شود. 

عقیق به حالت توده های گره خورده در صخره سنگ های گدازه های آتشتفشانی یافت می شود وقتی صخره ها شکاف می خورند، عقیق ها با طرح ها و رنگ های شگرف ظاهر می شوند.

عقیق

کلیات

رده

کانی

فرمول

SiO2

ویژگی‌ها

رنگ

سفید تا خاکستری، آبی روشن، نارنجی تا سرخ، سیاه

حالت بلوری

سنگ چخماق نهان‌بلورین

ساختار

ریزبلور لوزی‌پهلو

چگالی

۲٫۶۴-۲٫۵۸

دوشکستگی

تا ۰٫۰۰۴+

سختی

7

 

تمامی سنگ های زیورآلات جواهری بینا اصل می باشند و خواص معدنی، سری و درمانی خاص خود را دارا بوده و قابلیت صدور شناسنامه رسمی و معتبر را دارند. در غیر اینصورت، اگر سنگ معدنی نباشد، فقط جنبه تزئینی دارد و دارای خواص درمانی نیست و از این عناوین استفاده می شود ( اتمی، سنتاتیک، صنعتی و یا نقره تنها).
تمامی زیورآلات با فاکتور رسمی و قابل پیگیری جواهری بینا ارائه میشود.

فروخته شده است
کتاب سنگ درمانی جواهری بینا گردآوردنده: محمدرضا بینا برای دانلود کتاب سنگ درمانی کلیک کنید
حلية المتقين
نام کتاب:حلية المتقين
نویسنده:علامه مجلسی
ناشر:به نشر
اطلس جامع گوهرشناسی
نام کتاب:اطلس جامع گوهرشناسی: راهنمای دقیق گوهرها
نویسنده:دکتر رحیم مجیدی
ناشر:کسماء
سنگها و خواص اعجاب انگیز
نام کتاب:سنگها و خواص اعجاب انگیز
نویسنده:موحد ابطحی
ناشر:عطر عترت
خواص سری و درمانی جواهرات و سنگ ها
نام کتاب:خواص سری و درمانی جواهرات و سنگ ها
نویسنده:جمشید مبین
ناشر:جمشید مبین
معجزه نگین
نام کتاب:معجزه نگین
نویسنده:علی رضا اسداللهی فرد
ناشر:صبح پیروزی
تغییر سرنوشت و درمان با سنگهای قیمتی
نام کتاب:تغییر سرنوشت و درمان با سنگهای قیمتی
نویسنده:دایا ساری چکرن
ناشر:عصر روشن بینی
راهنمای مصور و جامع سنگهای قیمتی
نام کتاب:راهنمای مصور و جامع سنگهای قیمتی
نویسنده:کالی هال
ناشر:پازینه
سنگ درمانی
نام کتاب:سنگ درمانی
نویسنده:شوفل برگر
ناشر:اهورا

*نام و نام خانوادگی:

آدرس ایمیل:

*نظر شما:

کد امنیتی:

Security Code

فروخته شده است
فروخته شده
 نگین هبهاب  چندجواهر  

  

 

تماس

tell suport

چت آنلاین

Whatsapp support Telegram support
بستن پنجره