درمان پرخاشگری درنوجوانان:
کودکان در بازه های سنی مختلف رفتاری خاص از خود بروز می دهند که لزوم شناخت روش های تربیتی و برخورد با فرزند برای والدین بسیار مهم است،پرخاشگری یکی از رفتارهای دفاعی نوجوانان است که ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد!
این کار به منزله مفهومی کلی تر از تهاجم(INCURSION) به ندرت موضوع بررسی های جامع در روان شناسی یا در بخشی از آن یعنی روان تحلیل گری واقع شده و به طور کلی به نحو چشمگیری جای آن در فهرست مجموعه های مربوط به تحول کودک خالی است.
نظریه روانشناسان:
به گزارش روانشناسان: این افراد یک رفتار دفاعی دارند که افراد برای مقابله با خطر یا تهدید از خودشان بروز میدهند. این رفتار آموخته میشود و به معنای حمایت از خود به شیوهای است که در آن به حقوق دیگران تجاوز میشود. رفتار پرخاشگرانه به صورت معمول تنبیه گرایانه، سرزنشآمیز، تحکمجویانه و خصمانه است و برخی از این رفتارها عبارتند از: تهدید، توهین، تنبیه بدنی، لبخند تمسخرآمیز و عبارت طعنهآمیز
دانشمندان در خصوص پرخاشگران نظرات مختلفی را ارایه کرده اند. به عنوان مثال گفته اند:
آرامسازی نوجوان و تمرینات تن آرامی و نفس عمیق کشیدن
تغییر خودگوییهای منفی
استفاده از روشهای حل مساله
ایجاد تغییر در محیط
ابراز خشم به شیوه سازگارانه
یکی از بیشترین معضل ها شبکه های اجتماعی و بازی های اینترنتی است که بسیار تاثیربر روحیه نوجوانان دارد.
ارتباط با نوجوان اگر براساس عشق و علاقه و صمیمیت باشد، اعتماد بهنفس او ارتقا مییابد، ولی اگر با فشار و خشونت همراه باشد، ممکن است موجب دشواری روانی در نوجوان شود. بنابراین برقراری رابطه حسنه، تشویق به فعالیت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و تشویق پیشرفت تحصیلی نوجوان در مدرسه و آموزش خانوادهها در زمینه تغییر و اصلاح رفتار با نوجوان نیز جزو عوامل موثر در کنترل رفتارهای پرخاشگرانه است.
احساس خشم را نمیتوان حذف کرد، اما میتوان روشهای صحیح کنترل و ابراز آن را به نوجوان آموزش داد.
[metaslider id=28024]