Telegram support Whatsapp support

انگشتر و علاقه بسیار انسان به آن از دوران باستان تاکنون

استفاده انسان از جواهرات به ماقبل تاریخ باز می‌گردد. یافته‌های باستان‌شناسی در غار بلومبوس واقع در آفریقای جنوبی گویای آن است که انسان از ۷۵ هزار سال پیش از پوسته حلزون دریایی برای تزئین خود بهره می‌برده است. در کنیا جواهراتی از پوست شترمرغ متعلق به ۴۰ هزارسال پیش یافت شد. مردمان روسیه نیز در همان زمان از جنس سنگ دستنبد و انگشتر تولید می‌کردند.

انگشتر فیروزه

ساخت انگشتر در دوران باستان

انسان در مراحل بعدی از انواع استخوان حیوانات، دندان‌ها، میوه‌ها و سنگ‌ها برای ساخت انگشترها و جواهرات خود استفاده می کرد. با کشف آتش و فلزات انسان آموخت تا با فرم دادن به انواع فلز از آن ها برای خود انگشتر تولید کند. اولین انگشترهای کشف شده که به دست انسان و با استفاده از فلز مس ساخته شد متعلق به هفت هزارسال پیش است.

مصریان باستان که بین سه تا پنج هزارسال پیش حکومت می‎کردند علاقه زیادی به تجملگرایی داشتند. استفاده از انگشتر و سایر جواهرات در مصر باستان نه تنها برای زیبایی بلکه برای مقاصد سیاسی و مذهبی بود. طلا، نقره، کریستال‌های رنگ شده، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، از جمله وسایلی بود که در ساخت جواهرات در مصر باستان مورد استفاده قرار می‌گرفت.

بسیاری از تمدن‌های قدیمی چون فینیقی، یونان باستان، ایران باستان، بین‌النحرین و رم باستان نه تنها تولید و مصرف کننده جواهرات بودند بلکه اسناد تاریخی حاکی از آن است که جواهرات میان این تمدن‌ها جابجا و حتی تجارت با آن ها صورت می گرفته است.

انگشتر عقیق یمنی

نمایش مذهبی و اقتصادی با استفاده از انگشتر و جواهرات

جواهرات و انگشترها در دوران باستان بجز زیبایی نشانگر طبقه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، نوع باورهای مذهبی و جایگاه خانوادگی بودند. این کارکرد انگشتر تاکنون نیز ادامه یافته است. در جوامعی که جدایی طبقاتی میان اقشار جامعه اهمیت داشت استفاده از انگشتر و سایر جواهرات به این امر کمک می‌کرد. به عنوان مثال در بسیاری از جوامع گذشته کنیزان و بردگان از زیورآلات استفاده نمی‌کردند تا تفاوت آنان با صاحبانشان مشخص شود.

انگشتر زمرد

انگشتر ها فراتر از جنسیت

در طی ۲۰۰ سال گذشته استفاده از جواهرات در میان مردان کاهش چشمگیری یافته است. تغییر سبک زندگی در این دوره از تاریخ سبب شده که مردان کمتر از جواهرات و انگشترها استفاده کنند و مصرف کننده عمده آن زنان باشند.

در زمان‌های پیش‌تر استفاده از جواهرات با جنسیت ارتباطی نداشت. گرچه نوع مواد مصرفی برای تولید جواهرات و نحوه تزئین آن برای زنان و مردان متفاوت بود، اما هر دو از آن برای آراستن خود بهره می‌بردند. با این حال به نظر می‌رسد با ورود به هزاره سوم و تغییرات عمده در صنعت مد و فشن، مردان نیز مانند قرون گذشته به استفاده از انگشتر روی آورده‌اند و مرزهای جنسیتی برای استفاده از آن را شکسته‌اند.

انگشتر جواهری بینا

اشتراک گذاری مطلب
۱ ستاره۲ستاره۳ ستاره۴ ستاره۵ ستاره (هنوز امتیازی ثبت نشده)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 16 =

محصولات مرتبط در فروشگاه