تمامی امکانات ارتباطی و سایر برنامه ها در دنیای تکنولوژی و اینترنت مانند یک تیغ جراحی می تواند استفاده درست یا غلط داشته باشد.
فیسبوک یک سرویس شبکهٔ اجتماعی برخط است که در ۴ فوریه سال ۲۰۰۴ میلادی توسط مارک زاکربرگ و دوستانشادوآردو سوری، اندرو مککالم، داستین مسکوتیز و کریس هیوز در دانشگاه هاروارد به وجود آمد. در ابتدا نامنویسی در این تارنما به دانشجویان دانشگاه هاروارد محدود بود، اما با گذشت زمان درِ آن برای دانشگاههای شهر بوستون، آیوی لیگ و دانشگاه استنفورد نیز گشودهشد. پس از افزودهشدن دانشگاههای مختلف و دبیرستانها به لیست مجاز عضویت در فیسبوک، عضویت در آن به تدریج در دسترس تمامی افراد بالای ۱۳ سال در سراسر دنیا قرار گرفت.
در ۲۴ اوت ۲۰۱۵ (۲ شهریور ۱۳۹۴) برای نخستینبار یکمیلیارد نفر تنها در یک روز از فیسبوک استفاده و این وبسایت را تبدیل به پراستفادهترین محصول فنآوری موجود روی زمین کردند، تا بدین ترتیب در این روز از هر هفت نفر روی کره زمین یک نفر در این شبکه اجتماعی حضور داشته و از آن استفاده کرده باشد.
شبکه اجتماعی فیسبوک جایگاه خاصی در جامعه ایران باز کرده به گونهای که از قشرها مختلف جامعه ایرانی از جمله دانشجویان استادان کارمندان بازاریان معلمین دانش اموزان وهنرمندان بهمراه روزنامه نگاران در ان عضو هستند این موضوع در کنار فیلتر بودن فیسبوک در ایران باعث شده آمار دقیقی از تعداد کاربران فیسبوک در ایران وجود نداشته باشد. با اینحال، بنابر اظهارات علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم، تا بهمن ۱۳۹۳، بین ۴ تا ۴٫۵ میلیون ایرانی، عضو فیسبوک هستند.
به گزارش ایران، پنجم بهمن ماه سال ۹۲ زنی به دادسرای امور جنایی تهران رفت و از کشته شدن پسر ۲۴ ساله اش پرده برداشت. این مادر نگران گفت: چندی پیش پسرم از خانه بیرون رفت و دیگر برنگشت تا اینکه با ادعاهای عجیب دخترم متوجه شدم امیرخسرو به قتل رسیده است. با این رازگشایی با دستور بازپرس جنایی تیمی از مأموران اداره ۱۰ پلیس آگاهی تهران وارد عمل شدند و خواهر امیرخسرو را تحت بازجویی قرار دادند. فرشته در بازجویی ها پسری به نام احمد را لو داد که در فیسبوک با هم آشنا شده بودند. احمد ۲۴ ساله نیز وقتی دید راز پنهان اش فاش شده است در اعترافات هولناکی گفت: با فرشته که دانشجوی دانشگاه کاشان بود از طریق فیسبوک آشنا شدم بعد از چند بار ارتباط تلفنی با هم قرار گذاشتیم تا بیشتر با هم آشنا شویم. وقتی دیدم که وی همان دختری است که می تواند همسر ایده آلی برای من باشد تصمیم گرفتم با وی ازدواج کنم.بنابر این به او پیشنهاد ازدواج دادم. او همیشه ناراحتی های پنهانی داشت تا اینکه شنیدم از کودکی با بدرفتاری های برادرش روبه رو بوده است و از برادرش نفرت دارد. وقتی این موضوع را از فرشته شنیدم تصمیم گرفتم انتقام وی را بگیرم در مدت آشنایی، خانواده فرشته را دیده بودم در این رفت و آمدها با امیرخسرو طرح دوستی ریختم تا اینکه در یکی از روزها با فرشته هماهنگ کردیم تا با امیرخسرو به تنهایی بیرون بروم.
فرشته به من زنگ زد و گفت برادرش آماده شده است تا همدیگر را ببینیم وقتی او را دیدم سوار خودرویم شد. در مسیر با نانچیکو که از قبل تهیه کرده بودم او را خفه کردم سپس جنازه اش را بیرون پرتاب کردم و پا به فرار گذاشتم.
این پسر و خواهر مقتول در شعبه ۸۴ دادگاه کیفری استان تهران از سوی ۵ قاضی عالیرتبه تحت محاکمه قرار گرفتند.احمد وقتی پشت تریبون ایستاد در آخرین دفاع خود گفت: قتل را قبول دارم اشتباه کردم اما علاقه شدید به فرشته مرا کور کرده بود با اظهارات این پسرجوان اولیای دم درخواست قصاص کردند و گفتند که دخترشان هیچ گناهی ندارد و از سوی احمد اغفال شده است و متهم به قتل خیالپردازی می کند. پس از شور قضات شعبه ۸۴ احمد را به خاطر قتل عمد به قصاص نفس و رابطه نامشروع به ۹۹ ضربه شلاق و فرشته را به خاطر رابطه نامشروع نیز به ۹۹ ضربه شلاق محکوم کردند. بنابر این گزارش، این حکم در شعبه ۴۷ دیوانعالی کشور تأیید و پرونده جهت احرای حکم به اجرای احکام دادسرای امور جنایی تهران فرستاده شد.
منبع: تابناک
[metaslider id=13287]
“از فیسبوک تا اعدام”
بسیار عالی
جالب بود