خاصیت ایزوتروپیک و آنیزوتروپیک در گوهرها,ایزوتروپیک,آنیزوتروپیک

خاصیت ایزوتروپیک و آنیزوتروپیک در گوهرها

چکیده مطلب

سنگ های قیمتی می توانند یکی از این دو خصوصیت را در خود به نمایش بگذارند : ایزوتروپیک و آنیزوتروپیک . ایزوتروپیک یا تک شکستی (S.R) هنگامی که یک اشعه نور از گوهری که دارای خاصیت ایزوتروپیک است عبور کند، یعنی از قانون شکست اسنل پیروی کرده (قانون اسنل اشاره دارد به نسبت ثابت بودن[بیشتر]

سنگ های قیمتی می توانند یکی از این دو خصوصیت را در خود به نمایش بگذارند : ایزوتروپیک و آنیزوتروپیک .

ایزوتروپیک یا تک شکستی (S.R)

هنگامی که یک اشعه نور از گوهری که دارای خاصیت ایزوتروپیک است عبور کند، یعنی از قانون شکست اسنل پیروی کرده (قانون اسنل اشاره دارد به نسبت ثابت بودن سینوس های زوایای انتشار و شکست امواج نوری، زمانیکه از بین دو رسانه عبور می کنند) و تنها یک شکست را تولید می نماید . (تک شکستی هستند) البته این تک شکستی به سبب مسیری است که پرتوی نوری وارد گوهر می شوند .

خاصیت ایزوتروپیک و آنیزوتروپیک در گوهرها

گوهرهایی که دارای خاصیت ایزوتروپیک یا تک شکستی هستند، عبارتند از :

کانی های بی شکل : گوهرهایی که ساختار درونی مشخصی ندارند مانند شیشه، اپال و کهربا . همین طور گوهرهایی که در دسته سنگ های قیمتی کوبیک قرار می گیرند، مانند الماس، گارنت، اسپینل، فلوئورایت و …

آن دسته از گوهرهایی که اگر نور را با سرعت مساوی در مسیر مشخص در آنها پخش کنیم .

آن دسته از گوهرهای تک شکستی که ساختار ایزوتروپیک آنها به مسیر تابش و عبور پرتوی نور از آن بستگی ندارد .

آنیزوتروپیک یا دو شکستی (D.R)

خاصیت ایزوتروپیک و آنیزوتروپیک در گوهرها

نوری که از گوهرهای آنیزوتروپیک عبور می کند تنها تجزیه و شکسته نمی شود بلکه به دو اشعه تکثیر می گردد . این دو پرتو هر کدام با سرعت متفاوتی حرکت کرده و از این رو سبب ایجاد دو ضریب شکست جداگانه در سنگ قیمتی می شود . هر کدام از این پرتوی ها پلاریزه (قطبی) گشته و در سرعت و مسیر حرکتی با یکدیگر متفاوت هستند .

مسیر حرکتی هر کدام از این پرتوها بر یکدیگر عمود می گردند . پرتوی نوری با سرعت پخش ثابت در مسیرهای متفاوت را اشعه های نوری عادی می خوانند . ضریب شکست اشعه های عادی ثابت هستند . به این معنی که در مسیرهای پخش متفاوت، تغییری نمی کنند .

پرتوی های نوری مشخص با سرعت پخش نوری در مسیرهای گوناگون را اشعه های غیر عادی می نامند . دلیل تفاوت ضریب شکست در این نوع پرتوها مسیر پخش و سطح پلاریزه شدن (قطبی شدن) است . گوهرهایی با ساختار کریستالی تتراگونال، هگزاگونال و تریگونال دارای دو ضریب شکست اصلی هستند . یک ضریب شکست بی نهایت برای پرتوهای عادی و ضریب شکست اپسیلون برای اشعه های غیر عادی .

گوهرها با ساختار کریستالی ارتورومبیک، مونوکلینیک و تریکلینیک سه ضریب شکست اصلی دارند . ضریب شکست بسیار کم (آلفا) برای اشعه های بسیار سریع، ضریب شکست متوسط (بتا) و بسیار زیاد (گاما) برای اشعه های با سرعت کم .

منبع : طلا

برای مشاهده جدیدترین جواهرات اینجا کلیک کنید .

 [metaslider id=14112]
امتیاز مقاله :
5/5
مطالب مرتبط
سنگ عقیق

تسبیح سنگ عقیق

تسبیح سنگ عقیق و استغفار برای دوستان محمد و آل محمد تسبیح سنگ عقیق یکی از محبوب‌ترین انواع تسبیح‌ها در فرهنگ اسلامی و مذهبی است. محبوبیت این تسبیح نه تنها به خاطر زیبایی‌های ظاهری آن، بلکه به دلیل ارزش‌های معنوی

ادامه مطلب »
خواص انگشتر عقیق زرد

خواص انگشتر عقیق زرد

سنگ عقیق زرد خواص انگشتر عقیق زرد عبارتند از شجاعت، اعتماد به نفس، شادی و سعادت را در زندگی ما تقویت می کند. همچنین اعتقاد بر این است که سلامت و تندرستی را به ارمغان می آورد. در ادامه با

ادامه مطلب »

سنگ هایی برای پولدارشدن

انرژی و خواص سنگ ها برای پولدارشدن پولدار شدن رویا نیست، شما می توانید با کمک گرفتن از انرژی سنگ ها مثل یاقوت، زمرد و فیروزه، در جهت رونق کسب و کار و ثروت و افزایش درآمد قدم موثری بردارید

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید